Social

Mai puţin de jumătate din liceenii teleormăneni au luat Bac-ul. Procent de promovabilitate – 44,10%

După afişarea rezultatelor la centrele de examen, procentul de promovabilitate al Bacalaureatului de anul acesta pentru judeţul Teleorman este de 44,10%, procent valabil înaintea depunerii contestaţiilor; 51,83% reprezintă candidaţi care au promovat din seria curentă, iar dintre cei din seriile anterioare au reuşit să treacă examenul maturităţii doar 20,42%.

Cea mai bună promovabilitate a avut-o Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, cu 80,43%, urmat de Colegiul Naţional “Unirea” Turnu Măgurele – 80,27%, Liceul Teoretic “Marin Preda” Turnu Măgurele – 76,6%, Colegiul Naţional Anastasescu Roşiorii de Vede – 74,47%, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria – 72,32%, Liceul Teoretic Zimnicea – 63,31%, Colegiul Naţional “A. D. Ghica” Alexandria – 53,68%.

La polul opus, cu cele mai proaste rezultate apar Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, cu un procent de 10,26%, Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” – 5,36%, şi “perla coroanei” – Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” unde nici un candidat nu a reuşit să promoveze.

Şi anul acesta, rezultatele obţinute de elevii teleormăneni au fost sub aşteptări, iar referitor la această stare de fapt, inspectorul şcolar general Valeria Gherghe a declarat: “Aş fi vrut rezultate mai bune. Având în vedere subiectele la matematică, al căror grad de dificultate a fost mic, mă aşteptam să avem un procent de promovabilitate de peste 50%. Partea bună este că suntem unul din judeţele cu cea mai mare creştere procentuală comparativ cu anul trecut, respectiv cu 9,5% mai mulţi elevi care au promovat faţă de 2013”.

One Comment

  1. Da dar absentii?????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.