Eveniment

Mai mulţi copii au ajuns la spital în week-end

Pentru angajaţii Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Teleorman, week-end-ul trecut a fost unul destul de normal în ce priveşte solicitările din partea pacienţilor care au necesitat ajutor medical de urgenţă. Astfel, în intervalul 11 – 14 iulie 2014, 357 de pacienţi au solicitat intervenţia ambulanţelor, din cauza unor afecţiuni cu diferite grade de dificultate.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cele mai multe solicitări au fost în cazul pacienţilor care au acuzat dureri abdominale sau de spate şi cei cu afecţiuni cardiovasculare. În prima categorie, cea a persoanelor cu dureri abdominale sau de spate, s-au aflat 45 de persoane, pe locul doi fiind, în funcţie de numărul intervenţiilor persoanele care acuzau dureri de cap, circa 30 de intervenţii în acest sens, iar cumulat, mai bine de 50 de intervenţii au fost pentru probleme cardiovasculare, respectiv AVC sau pentru pacienţii care acuzau dureri toracice.

Probleme au ridicat şi pacienţii care acuzau dificultăţi de respiraţie, în această situaţie aflându-se 23 de teleormăneni. De remarcat faptul că, în această perioadă, afecţiunile manifestate la copii nu s-au diminuat, comparativ cu intervalul similar al săptămânii trecute, ba mai mult a crescut, 25 de copii au avut nevoie urgentă de intervenţia ambulanţelor.

În celelalte cazuri ambulanţele au intervenit pentru diabet zaharat, convulsii, sângerări, alergii, muşcături de animale sau înţepături de insecte, o tentativă de suicid şi pentru căderi sau alte accidente. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.