Mai multe tronsoane de drum blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, luni, 26 februarie 2018, la ora 12.30, anumite tronsoane de drumuri naționale și județene erau închise, după cum urmează:

DN65E: Bogdana – Broșteanca – Urluiu;
DN65A: Turnu Măgurele – Roșiorii de Vede;
DJ504: Cernetu – Alexandria – Lăceni;
DJ506A: Răsmirești – Purani;
DJ506: Beiu – Cervenia;
DJ612A: Roșiorii de Vede – Balta Sărată – Plopii Slăvitești;
DJ 506B: Smârdioasa – Izvoarele;
DJ601D: Videle – Mereni;
DJ503: Videle – Poeni (se circulă pe un fir, în zona localității Baciu, pe o lungime de 1,5 km);
DJ601B: Blejești – Cosmești – Siliștea;
DJ601F: Coșoteni – Nenciulești;
DJ642: Islaz – Moldoveni;
DJ653: Zlata – Băduleasa.

Totodată, la punctul de trecere a frontierei de pe raza orașului Zimnicea, din cauza vantului puternic, circulația cu bacul a fost sistată încă din dimineața zilei de luni, 26 februarie 2018, de la ora 08.30, iar la punctul de trecere Turnu Măgurele aceasta se menținea încă deschisă.

Peste 600 de pompieri, polițisti, jandarmi teleormăneni, cu 150 de mijloace de intervenție, erau mobilizaţi pentru asigurarea misiunilor de protejare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor.

De asemenea, pe drumurile naționale și județene erau mobilizate 110 mijloace de deszăpezire și 153 de oameni, pentru menținerea sectoarelor de drum deschise traficului rutier.

Intervenții punctuale pentru salvarea cetățenilor

Pe DJ504, între Alexandria și Cernetu, 3 autoturisme au rămas blocate în de zăpadă, în acestea aflându-se și 2 copii. Pentru salvarea lor, au intervenit drumarii cu 2 mijloace de deszăpezire și pompierii militari cu o autospecială de transport victime multiple. Persoanele au fost aduse în municipiul Alexandria în condiții de siguranță;

Pe DJ506, în apropierea localității Merișani, ambulanța SAJ, plecată pentru a prelua o persoană ce avea nevoie de dializă, nu și-a mai putut continua traseul din cauza sulurilor de zăpadă. În sprijinul lor au venit pompierii militari cu autoșenilata, au preluat persoana care avea nevoie de dializă și au predat-o echipajului medical, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din București. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code