Social

Mai multe școli au trecut la scenariul roșu, iar copiii vor învăța de acasă

Cazurile de infecție cu noul coronavirus confirmate în unitățile de învățământ, atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice, schimbă modul de desfășurare a procesului educațional. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, întrunit în şedinţă extraordinară, a decis, joi, 9 octombrie, ca activitățile din mai multe unități școlare din județ să se desfășoare exclusiv online.

Astfel, de la Scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, trec la la Scenariul 3, ce presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online: Școala Gimnazială “I. Gh. Duca” Țigănești și Grădinița cu program normal nr. 2 Poeni din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Poeni.

De asemenea, de la Scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, trec la Scenariul 3, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online: clasa a IV-a-C a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Alexandria; Școala Gimnazială Vedea și structura: Grădinița cu program normal Vedea; Școala Gimnazială Mihai Eminescu Roșiori de Vede; Școala Gimnazială nr.2 Zimnicea; Grupa Mare B din cadrul structurii Grădinița cu program normal nr. 6 a Școlii Gimnaziale Zaharia Stancu Roșiori de Vede.

În schimb, de la Scenariul 3 trec la Scenariul 2: clasa a II-a B a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Alexandria; clasa a II-a C a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Alexandria; Școala Gimnazială Anghel Manolache Scrioaștea, cu structurile: Grădinița cu program normal nr. 1 Scrioaștea, Grădinița cu program normal nr. 2 Brebina, Grădinița cu program normal nr. 3 Cucuieți.

Totodată , de la Scenariul 3 trec la Scenariul 1: Școala Gimnazială Tătărăștii de Jos și Școala Gimnazială Bujoreni.

De la Scenariul 2 trec la Scenariul 1: Școala Gimnazială Rădoiești și structurile Grădinița cu program normal nr. 1 Rădoiești Deal și Grădinița cu program normal nr. 2 Rădoiești Vale.

În schimb, au decis membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, continuă activitatea în Scenariului 3 Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria.

Celelalte instituții de învățământ din județul Teleorman vor funcționa, în continuare, potrivit scenariilor stabilite prin hotărârile anterioare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.