Mai multe localități din Telorman sunt afectate de inundaţii; cea mai gravă situaţie rămâne în zona Dragăneşti Vlaşca

Conform datelor raportate de autoritățile locale (Comitetele Locale pentru Situații de Urgență), până joi, 8 martie, ora 16.00,  la nivelul județului au fost afectate de inundații mai multe localități, cea mai dificilă situație fiind înregistrată la Drăgănești Vlașca.

Potrivit reprezentanților ISU Teleorman, în localitatea Drăgănești Vlașca sunt inundate 30 de locuințe, 40 de anexe gospodărești, 21 de spații comerciale, o bază sportivă, 10 podețe, aprox. 3 km stradali, cca. 40 de fântâni și aproape 15 ha de teren arabil în localitatea Drăgănești Vlașca, unde, în continuare, este înregistrată cea mai dificilă situație.

Totodată, în satul Comoara sunt inundate 5 locuințe, 12 gospodării, 2 podețe, cca. 100 de fântâni și 2 km stradali, în timp ce apa a produs pagube și în satul Văceni, unde sunt inundate o locuință, 4 anexe godspodărești, aproximativ 100 de fântâni și cca. 5 ha de teren arabil.

În Videle sunt inundate 2 gospodării și 4 fântâni, iar în Necșești sunt inundate cca. 1,5 km din DJ 703, 3,4 km DC, 23 gospodării, aprox. 90 ha pășuni/fânețe, cca. 85 fântâni și 35 curți.

Potrivit reprezentanților ISU Teleorman, în localitatea Botoroaga sunt inundate16 anexe, 5 podețe și aproximativ 300 m DC, iar în localitatea Orbeasca de Sus apa a pătruns într-o anexă gospodărească, precum și în 60 gospodării și sunt inundate un podeț, cca. 50 m DJ 504, 3,5 km DC și aprox. 120 de fântâni.

Și în localitatea Orbeasca de Jos sunt afectate două locuințe, 5 anexe gospodărești, 25 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, un podeț, 5 km stradali, 10 ha pășune și 55 fântâni.

Afectată de apele acumulate în urma topirii zăpezii este și localitatea Lăceni, unde sunt inundate 2 locuințe, 5 anexe gospodărești, 45 gospodării în care a pătruns apa în perimetrul împrejmuit, 2 podețe, 8 km stradali, cca. 80 fântâni și au fost evacuate 30 de animale.

Lovite de inundații sunt și localitatea Tătărăștii de Jos, unde sunt inundate 15 curți, aproximativ 200 ha de teren arabil, 150 ha de pășuni și 120 ha de pădure, precum și localitatea Scurtu Mare, unde sunt inundate un pod, 4 podețe și 7 ha de pășune.

A fost nevoie de intervenția pompierilor și în localitata Trivalea Moșteni, unde au fost inundate 3 locuințe, 17 gospodării și 200 ha de teren agricol.

Pompierii militari sunt, în continuare, mobilizați, gata să intervină în sprijinul celor afectați de inundații, cu 25 de motopompe, 3 camioane, 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă.

În cursul zilei de joi, 8 martie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au acționat alături de membrii CLSU Drăgănești Vlașca pentru evacuarea apei din locuințele, anexele gospodărești ori curțile inundate, cu un număr de 14 pompieri, 3 motopompe, 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, un camion și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede au intervenit cu un număr de 15 subofițeri, un camion și 4 motopompe în localitățile Dobrotești și Merișani pentru evacuarea apei din gospodării, realizarea de baraje de apărare pentru anumite locuințe care pot fi afectate de ape, cu ajutorul sacilor de nisip, întărirea și supraînălțarea malurilor și a digurilor din zonele respective.

În localitatea Trivalea Moșteni, de unde s-a raportat că au fost afectate 3 locuințe, 17 gospodării și cca. 200 ha de teren agricol, apa s-a retras din anumite zone, motiv pentru care membrii CLSU și-au intensificat intervențiile pentru evacuarea acesteia.

Acțiuni de evacuare a apei din zonele inundate, dispuse de CLSU, sunt în curs de desfășurare și în localitățile Tătărăștii de Jos, Scurtu Mare, Poeni, Orbeasca, Botoroaga, Necșești, Drăgănești Vlașca și Videle.

Leave a Comment

*

code