Mai multe localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţii/ Zeci de case, sute de curţi, drumuri şi terenuri agricole, sub ape

Ploile abundende căzute în după amiaza zilei de joi, 28 iunie, şi scurgerile de pe versanţi au afectat zeci de case, sute de curţi şi anexe gospodăreşti, drumuri şi terenuri agricole în treisprezece localităţi din judeţ, potrivit informaţiilor furnizate de mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

Potrivit datelor furnizate, pompierii au fost solicitaţi să intervină în mai mute localităţi unde s-au produs inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente, printre acestea şi municipiile Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, unde apa a inundat mai multe curţi şi subsoluri.

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată, conform datelor furnizate, la Calomfireşti, unde mai multe drumuri comunale au fost acoperite de viituri şi mai multe curţi au fost inundate. Afectate de inundaţii au fost şi localităţile  Piatra, Buzescu, Ţigăneşti, Voievoda, Lunca, Liţa, Cervenia, Dideşti, Lunca, Ţigăneşti şi Lăceni.

Un copac a căzut pe carosabil la ieşirea din Alexandria spre Turnu Măgurele, DN 52, ambele sensuri fiind blocate. Pentru remedierea situaţiei au intervenit pompierii militari din cadrul detaşamentul Alexandria, cu o autospecială de descarcerare. De asemenea, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină şi în cazul unui incendiu la un stâlp de electricitate, în comuna Buzescu.

Pe de altă parte, conducerea IPJ Teleorman a decis să închidă DJ 546 între Liţa şi Segarcea Vale, din cauza erodarii unei subtraversări.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu rol în gestionarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice severe s-au aflat, în permanenţă, pe teren, alaturi de autorităţile locale, pentru monitorizarea situaţiei, coordonarea acţiunilor operative şi luarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate în zonele afectate de inundaţii (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code