Mai multe gospodării din Drăgănești Vlașca au fost inundate

Mai multe gospodării din Drăgăneşti Vlaşca, precum şi baza sportivă a Școlii Gimnaziale din localitate au fost inundate în urma ploilor căzute în ultimele zile.

“Râul Câlniștea s-a revărsat și a inundat 27 de curți şi grădini, 9 anexe gospodărești, baza sportivă a Școlii Gimnaziale Drăgănești Vlașca, aproximativ 400 m de străzi comunale și în jur de 6 ha de terenuri arabile”, a declarat mr. Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi, 15 februarie, a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care a trimis în zona afectată de inundații un buldoexcavator, un excavator, un tractor cu remorcă, o motopompă, o vidanjă și 8 persoane.

“În sprijinul acestora, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a deplasat 5 motopompe, 2 autocamioane, o autospecială de intervenție, un microbuz, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și un număr de 37 de pompieri militari”, a mai spus mr. Gelu Dragomir.

Începând cu seara zilei de joi, 15 februarie, nivelul apei a început să scadă, astfel că forțele de intervenție au fost retrase parțial, iar monitorizarea evoluției hidrologice a fost asigurată în continuare de membrii CLSU și doi pompieri militari cu două motopompe.

“Pentru coordonarea echipelor din localitatea Drăgănești Vlașca și luarea măsurilor care se impuneau în vederea restabilirii stării de normalitate, la fața locului au fost prezenți subprefectul Județului Teleorman și comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, a completat purtătoruld e cuvânt al ISU Tleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code