Sport

Mai e puţin din acest sezon – Ce se va alege de FCM Alexandria din vară?

Despre parcursul în competiţia Ligii a IV-a al echipei FCM Alexandria am încercat să vă informăm în fiecare etapă, în fiecare săptămână şi, atât cât s-a putut, v-am oferit inclusiv amănunte din vestiarul echipei. Că n-a fost cel mai reuşit sezon aţi putut vedea cu toţii, că obiectivul principal propus (de jucători), câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a 3-a, este aproape compromis. N-am făcut prea multe referiri până acum despre banca tehnică, despre valoarea individuală a fiecărui jucător, tocmai pentru a nu crea un anume “disconfort” la nivelul lotului, n-am vrut să-i judecăm pe fiecare în parte, deşi, ca simplii spectatori (dar alexăndreni) am fi putut să o facem. Mai mult, n-am vorbit nici de banii pe care îi primeşte fiecare jucător sau antrenorii echipei – ca o paranteză, trebuie spus că media salariilor, pe care nu le cunoaştem exact în totalitate (fiindcă nu s-a vrut să fie făcute publice de conducerea clubului), se spune că ar fi de vreo două ori decât salariul minim pe economie, atât cât câştigă majoritatea alexăndrenilor; iar unii jucători câştigă chiar mai mult de-atât!

Acum, că se apropie finalul de campionat, iar FCM Alexandria este pe locul 2, departe de titlul de campioană, putem trage unele concluzii. Echipa, despre care antrenorul Mircea Cristescu spunea în tur că “n-are valoare, sunt jucători care au retrogradat în ultimii ani”, a evoluat inconstant în retur şi, mai mult de-atât, a demonstrat o anume labilitate la jocurile cu presiune. Despre fiecare jucător în parte nu vom vorbi nici acum, dar putem spune că FCM 2014 are un lider, de care depinde foarte mult, Florin Radu, dar când el nu joacă, lucrurile devin foarte complicate, ceea ce s-a văzut în ultima perioadă. Că nu are un atacant pur-sânge, s-a văzut de asemenea la echipă, însă odată cu plecarea lui Bădăuţă (care a jucat în tur, când “nu era valoare”), golgheterul Pârjolea a fost folosit doar ca variantă de rezervă. Despre punctul slab al jocului, linia mediană, acesta a suferit cele mai multe schimbări de-a lungul sezonului, însă inconstanţa formulei de start se pare că fost şi o “tactică” fortuită a antrenorului.

Despre Mircea Cristescu, “principalul” echipei, este ştiut faptul că în relaţia cu presa locală el s-a ferit tot campionatul să dea declaraţii depre jocul echipei şi despre prestaţia jucătorilor. În opinia unora, acest lucru se poate spune că este ceva normal, însă marea majoritate a alexăndrenilor, care iubesc fotbalul şi au ceva pentru echipa locală, ar fi vrut să ştie chiar de la “sursă” ce se întâmplă. Însă, antrenorul Cristescu a preferat să dea “cu tifla” presei, implicit publicului local. Iar această manieră a sa a fost “păsuită” de conducerea clubului FCM, care n-a reacţionat la indiferenţa antrenorului; însă, trebuie menţionat, a înţeles necesitatea publicului de a afla veşti despre echipă, astfel că din toamnă a fost desemnat un reprezentant al clubului pentru asemenea situaţii. Nu este treaba noastră să ne amestecăm în modul de stabilire a echipei, însă în ultimul timp antrenorul Cristescu a lăsat senzaţia că nu au fost trimişi în teren cei mai (să spunem) experimentaţi jucători, mai ales că echipa n-a dus lipsă niciodată de jucătorii sub 21 de ani.

Să mai adăugăm doar faptul că despre primul obiectiv anunţat pentru FCM Alexandria în ediţia de campionat 2013-2014 (din care mai sunt de jucat cinci etape), formarea unei echipe competitive, din jucători localnici, nu s-a mai vorbit nimic şi nici nu se ştie câţi jucători din cei actuali vor mai rămâne la echipă, cine va continua în “proiectul FCM” din vara acestui an. Şi, sperăm cu toţii că la final de sezon va fi făcută o analiză cu privire la rezultatele din ultimul an competiţional, urmând să aflăm şi noi modul cum va continua fotbalul local.

 

P.S. Reacţiile publicului alexăndrean referitoare la situaţia FCM-ului sunt destul de dure, după cum lipsa publicului la jocuri vine să spună multe. Dar cele mai elocvente sunt mesajele pe care cititorii le-au postat în ultimul timp, după cronicile jocurilor echipei din Alexandria, apărute în ziarul nostru.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Observator

    In sfarsit d-le Bogdan Pana ma bucur te-ai trezit si d-ta in al 12-lea ceas si te-ai dat seama ca cei care comenteaza pa aci nu sunt niste ageamii,ci buni cunoscatori ai fotbalului in general si in special a ceea ce se petrece in orasul nostru in acest domeniu.In totdeauna am spus ca nu trebuie sa fii indulgent cu esecurile prin anveloparea lor, ci cat se poate de critic,pentruca numai critica indreapta greselile si lipsurle. De fiecare data le-ati gasit scuze i-ati imbrobodit (nu-mi dau seama de ce?) si acum iti dai seama ca nu le-a folosit la nimic ajungand sa fie de rasul,chiar si al curcilor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.