Eveniment

Magda Catone şi Cătălin Saizescu vin la Alexandria pentru jurizarea unui concurs

În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, Primăria Alexandria a lansat o provocare pentru elevii din şcolile gimnaziale şi liceele din municipiu. Este vorba de concursul intitulat “1 Decembrie- moment istoric” în cadrul căruia fiecare unitate de învăţământ înscrisă a pus în scenă un moment dedicat Zilei Naţionale cu o durată de aproximativ 10 minute. Au răspuns provocării toate cele 6 licee care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ şi aproape toate şcolile gimanziale, excepţie făcând Şcoala nr. 7, a cărei conducere, potrivit organizatorilor concursului, a considerat că timpul este insuficient pentru pregătirea scenetei, şi Şcoala nr. 6 care în această perioadă se confruntă cu o problemă creată de depistarea unui caz de TBC în rândul dascălilor care a atras după sine necesitatea luării tuturor măsurilor pentru împiedicarea extinderii bolii.

Un juriu de excepţie din care fac parte regizorul Cătălin Saizescu, actriţa Magda Catone, coordonatorul Festivalului Ideo Ideis, Andreea Borţun, Valeria Gherghe inspectorul şcolar general şi Cătălin Borţun muzeograf, se va deplasa joi, 28 noiembrie, în fiecare unitate de învăţământ participantă la concurs pentru a viziona şi nota scenetele pregătite de concurenţi. Criteriile de jurizare sunt: originalitatea punerii în scenă; interpretare; scenografie (costume şi decor); încărcătura dramatic emoţională; omogenitatea grupului artistic. Vor fi acordate premii pentru fiecare categorie de vârstă: cls. I-IV, cls. V-VIII, cls. IX-XII. Copiii câştigători, la toate categoriile din concurs vor merge şi vor viziona la un teatru din Bucureşti, o piesă de teatru, adecvată vârstei. Unităţile de învăţământ câştigătoare, la toate categoriile vor primi: locul I – calculator; locul II -videoproiector; locul III – imprimantă. Cea mai reuşită punere în scenă, la categoria liceu, va fi prezentată, într-un moment artistic în ziua de 1 decembrie în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale la Alexandria.

Iniţiativa organizării acestui concurs pentru elevi aparţine Alexandrei Drăguţ, reprezentanta compartimentului Cultură din cadrul Primăriei Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.