Social

Luni, prima probă scrisă la Bacalaureat

Monica DUMITRESCU

Candidaţii din Teleorman la Bacalaureat au trecut cu bine peste primele trei probe, aşa zisele probe orale. Nicunul nu a fost eliminat din examen, majoritatea obţinând certificate de competenţe de cel mai înalt nivel. Adevăratele emoţii pentru absolvenţii de liceu care susţin Bacalaureatul în această sesiune, însă abia acum încep, odată cu probele scrise de rezultatele cărora depinde promovarea examenului.

Luni, 30 iunie, se va desfăşura prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, probă pe care o vor susţine toţi candidaţii, indiferent de profilul absolvit, real sau uman. Subiectele vor fi diferite însă.

În Teleorman numărul total al candidaţilor înscrişi în această sesiune este 3340, 2537 dintre aceştia fiind absolvenţi din 2014, restul de 803, din promoţiile anterioare.

Examenul începe la ora 9.00 dimineaţa şi durează trei ore, însă elevii au voie să iasă din sală după o oră şi jumătate, cel mai devreme. Sălile vor fi dotate cu camere de supraveghere, la fel ca în ultimii trei ani, potrivit metodologiei de Bacalaureat. Candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu telefonul mobil, cărţi, notiţe sau alte materiale din care se pot inspira. În caz contrar riscă eliminarea din examen, chiar dacă nu se dovedeşte că s-au folosit de acestea.

Următoarea probă, proba obligatorie a profilului, matematică pentru real şi istorie pentru uman a fost programată pentru miercuri, 2 iulie, iar ultima probă scrisă, cea la alegere dintre celelalte didcipline ale profilului, este programată pentru 4 iulie. Cei mai mulţi dintre candidaţii de la profilul real al ales să susţină această probă la biologie, iar dintre cei de la profilul uman, la geografie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.