Luna Plantării Arborilor, ediţia 2018

Deschiderea oficială a “Lunii Plantării Arborilor”, ediţia 2018, a avut loc joi, 5 aprilie, gazda fiind Ocolul Silvic Alexandria. La eveniment au fost prezenţi, din partea Direcţiei Silvice, toţi responsabilii de compartimente, iar din partea ocoalelor silvice şi responsabilii cu probleme de regenerarea pădurilor.

Acţiunea s-a concretizat prin prezentarea de către directorul Direcţiei Silvice Teleorman, ing. Marin Dumitru, a principalelor activităţi desfăşurate de Direcţia Silvică Teleorman, precum şi Informarea privind Programul de Regenerarea Pădurilor pe anul 2018 la nivelul direcţiei şi aspecte specifice campaniei de împăduriri din această primăvară.

Totodată, şeful Ocolului Silvic Alexandria, ing. Florin Nania, a făcut o scurtă prezentare a activităţilor desfăşurate.

Ziua dedicată deschiderii oficiale a “Lunii Plantării Arborilor” a continuat cu deplasarea pe şantierul de împăduriri din raza Ocolului Silvic Alexandria, unde, împreună cu elevi ai instituţiilor de învăţământ alexăndrene, au fost plantaţi puieţi forestieri.

Regenerarea pădurilor este una dintre activităţile prioritare ale Direcţiei Silvice Teleorman, prin care se urmăreşte asigurarea integrităţii şi permanenţei pădurilor. Programul de regenerare a pădurilor la nivelul direcţiei silvice, analizat şi aprobat, prevede executarea lucrărilor de regenerare a pădurilor în anul 2018, pe suprafaţă totală de 187 ha, din care 85 ha regenerări naturale, respectiv 45% din program, şi 102 ha regenerări artificiale, respectiv 55% din program. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code