Eveniment

Luna lui Mărţişor vine cu alegeri pentru Consiliul Local al Tinerilor Alexandria

Sub solganul “Alege pentru TINEri! şi tu trăieşti în Alexandria!”, în luna martie se vor desfăşura alegerile pentru Consiliul local al Tinerilor Alexandria, iar liceeni din municipiul reşedinţă de judeţ vor alege şi vota cei 19 tineri care le vor reprezenta interesele.

Alegerile noilor consilieri se vor desfăşura după un calendar bine stabilit de organizatori, procesul electoral demarând prin anunţarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, a liceelor şi a Primăriei Alexandria despre desfăşurarea alegerilor.

Potrivit calendarului de desfăşurare a alegerilor CLTA, în perioada 23.02.2015- 28.02.2015 se vor stabili Comisia Electorală Centrală (formata din 3 membrii CLTA, care nu candidează pentru funcţia de consilier, şi coordonatorul CLTA), precum şi Birourile Electorale de Circumscripţie (ce au în componenţă consilierul cu munca educativă al liceului, un membru al Consiliului Elevilor din liceu şi 2 reprezentanţi ai CLTA, care nu candidează pentru funcţia de consilier).

Alegerile vor fi promovate în toate liceele din Alexandria, în perioada 23.02.2015- 28.02.2015, obiectivul principal fiind determinarea tinerilor liceeni să candideze pentru funcţiile de consilier.

Procesul va continua cu înscrierea candidaţilor (depunerea dosarelor se va face la BEC) în perioada 02.03.2015 – 06.03.2015.

Ca în orice proces electoral, candidaţii îşi vor face campanie în faţa alegătorilor din liceele lor în perioada 09.03.2015– 24.03.2015, iar alegerile se vor desfăşura în perioada 25.03.2015-27.03.2015 .

Fiecare liceu va fi dota cu urne şi cabină de vot. Alegerile va avea loc în data de 26.03.2015 şi vor fi urmate de numărarea voturilor exprimate şi centralizarea rezultatelor alegerilor în fiecare unitate de către BEC şi transmiterea rezultatelor obţinute către Comisia Electorală Centrală.

Scopul proiectului constă în formarea unei echipe de tineri care sa iniţieze şi să dezvolte proiecte pentru comunitatea în care traiesc. De asemenea, proiectul îşi propune să antreneze cât mai mulţi tineri alexăndreni, dorindu-se astfel conştientizarea acestora în ce priveşte rolul de cetăţean în societate şi membru al unei structuri reprezentative. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.