Eveniment

Luna decembrie, plină de surprize pentru alexăndreni – “1 Decembrie – moment istoric” – concurs pentru elevii din şcolile şi liceele din Alexandria

Primăria Alexandria a stabilit programul evenimentelor culturale, tradiţionale şi educative ce vor fi organizate în luna decembrie 2013. Acestea vor demara cu un concurs pentru elevii alexăndreni din toate ciclurile de învăţământ dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României. În cadrul concursului intitulat “1 Decembrie – moment istoric”, fiecare unitate de învăţământ înscrisă trebuie să pună în scenă un moment dedicat Zilei Naţionale a României, cu durata de 10 minute. Concursul se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII. Jurizarea va avea loc pe 28 noiembrie, din juriu urmând să facă parte: regizorul Cătălin Saizescu – preşedinte, actriţa Magda Catone, Andreea Borţun – coordonator al Festivalului de Teatru Tânăr “Ideo Ideis”, prof Valeria Gherghe – inspector şcolar general şi muzeograful Cătălin Borţun.

Potrivit organizatorilor criteriile de jurizare vor fi: originalitatea punerii în scenă; interpretare; scenografie (costume şi decor); încărcătura dramatic emoţională; omogenitatea grupului artistic.

Copiii câştigători, la toate categoriile din concurs vor merge şi vor viziona la un teatru din Bucureşti, o piesă de teatru, adecvată vârstei. Unităţile de învăţământ câştigătoare, la toate categoriile vor primi: calculator – locul I; videoproiector – locul II; imprimantă – locul III. Cea mai reuşită punere în scenă, la categoria liceu, va fi prezentată, într-un moment artistic în ziua de 1 decembrie, după depunerea de coroane.

 

Spectacol pentru copii de Moş Nicolae şi Revelion în stradă pentru alexăndreni

Manifestările organizate de Primăria Alexandria vor continua cu cele dedicate lui Moş Nicolae. Între 3 şi 6 decembrie, de la ora 10.00, primăria oferă copiilor din grădiniţe un program cu personaje din basme şi poveşti, reprezentaţie teatrală şi jocuri educative. Pe data de 6 decembrie, începând cu ora 16.00, se va desfăşura un spectacol de teatru şi muzică pentru copii, personaje din basme, animaţie, jocuri interactive, maşina de baloane, tunuri de confetti etc., pe platoul din faţa Casei de Cultură. Spectacolul va cuprinde şi un recital Mihai Constantinescu. În aceeaşi seară va fi aprins şi bradul de Crăciun.

Manifestările dedicate Crăciunului demarează pe 16 decembrie, când primăria va acorda câte un brad de Crăciun cu ornamentele şi dulciurile necesare pentru împodobire, pentru 130 de copii din creşe, grădiniţe, şcoli şi licee, care au rezultate bune şi foarte bune la învăţătură, dar posibilităţi financiare reduse. Pe 17 decembrie 2013, începând cu ora 10.00, la primărie se va desfăşura premierea sportivilor cu cele mai bune performanţe în anul 2013 şi a copiilor cu rezultate deosebite în sfera artelor (muzică, pictură, sculptură, dans, etc.).

În zilele de 18 şi 19 decembrie, Primăria Alexandria va primi colindătorii. Manifestările dedicate lunii decembrie 2013 se vor încheia în noaptea de Revelion când primăria va oferi alexăndrenilor conform tradiţiei, la trecerea dintre ani, un foc de artificii, vin şi şampanie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.