Economie

Lucrările agricole din această toamnă, la final

Campania de recoltarea porumbului şi florii-soarelui se apropie de final, în Teleorman. Fermierii teleormăneni s-au grăbit oarecum cu strângerea recoltelor din cauza hoţilor care nu au întârziat să apară, mai ales în acest an destul bogat, cu producţii mari la majoritatea culturilor.

Acum, la sfârşit de campanie, când cea mai mare parte a recoltelor a fost pusă bine în hambare sau silozuri, în aşteptarea valorificării, fermierii trag linie şi-şi fac calculele pentru anul viitor. În urmă cu ceva timp, autorităţile judeţene au actualizat preţurile medii la principalele produse agricole, o veste salutată de agricultorii teleormăneni, nemulţumiţi în primă fază de faptul că, iniţial, preţurile de referinţă s-a dorit a fi stabilite la nivelul celor de anul trecut.

Campania de recotare a culturilor de toamnă se află pe ultima sută de metri, potrivit specialiştilor Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, recoltarea porumbului şi florii-soarelui se apropie de final, suprafaţa totală a culturilor a fost recoltată în proporţie de 71% la porumb şi în peste 90% la floarea soarelui.

Producţia de anul acesta nu e deloc de neglijat, cele mai bune producţii au fost obţinute în marile exploataţii, de marii fermieri, însă nici în  gospodăriile populaţiei recoltele nu sunt deloc mici. Astfel, în judeţul Teleorman, la culturile de porumb, până în momentul de faţă, când s-au recoltat 60.705 hectare din 85.494 hectare cultivate, s-au obţinut 4.660 kg la hectar. Şi la floarea-soarelui recoltatul este aproape de final, mai avansat chiar ca la porumb, suprafaţa totală cultivată fiind de 87.300 hectare din care, până la momentul de faţă, a fost recoltată o suprafaţă în procent de 92%, producţia fiind, de asemenea, una bună, de 2.159 kg/ha. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.