Eveniment

Locurile aglomerate, terasele, piscinele și alte zone de agrement, verificate de oamenii legii

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au acționat, în perioada 31iulie – 2 august, în sistem integrat, sub autoritatea prefectului, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars – Cov 2.

Astfel, la nivelul județului, peste 300 de efective, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Sanitare Veterinare, au verificat respectarea normelor impuse pentru protejarea populației.

Au fost vizate de acțiuni locurile aglomerate, terasele, piscinele și alte zone de agrement, iar în urma activităților desfășurate în perioada menționată, la nivelul județului Teleorman au fost verificate peste 260 de astfel de obiective.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate nu mai puțin de 117 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 50.000 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (potrivit Legii nr. 55/2020), iar două pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor în contextul prezentat.

De asemenea, au fost aplicate cinci contravenții pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 23 pentru fapte ce intră sub incidența Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora oamenii legii le recomandă să respecte normele de protecție individuală și dispozițiile autorităților.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.