Eveniment

Locuință distrusă de foc, în proporție de cca. 90%

pompieriMiercuri, la ora 01.16, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința lui Ion P., din localitatea Merenii de Sus.

Pentru localizarea și lichidarea acestuia, la fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri militari și un echipaj din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom Asset IV Moesia Nord, cu un număr total de trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o motopompă remorcabilă, încadrate cu 16 pompieri militari și civili.

Ajunși la locul incendiului, s-a constatat faptul că flăcările cuprinseseră întreaga locuință, un imobil tip vilă, existând posibilitatea propagării flăcărilor la un rezervor de GPL și la anexele învecinate. Proprietarul și tatăl său au reușit să iasă la timp din locuința incendiată, anunțând evenimentul pe numărul unic de urgență 112.

Incendiul a fost localizat imediat, în mai puțin de 5 minute, însă pentru lichidarea lui pompierii militari și civili au trebuit să intervină timp de aproximativ șapte ore, din cauza cantității mari de materiale combustibile aflate la fața locului și a lipsei surselor de apă, alimentarea realizându-se cu ajutorul motopompei, din râul Glavacioc.

Au ars ori au fost distruse de foc următoarele bunuri materiale: o centrală termică, o mașină de spălat vase, mobilierul locuinței, lenjerii, un frigider, un aragaz, un boiler, șase camere de locuit, cu bunurile materiale aferente, în proporție de cca. 90%, documente și alte bunuri materiale de uz gospodăresc.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 400000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit electric. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.