Sport

LNBF etapa 2 – Sportivele din Alexandria vor întâlni vedetele din Sfântu Gheorghe!

Singura echipă românească din baschetul feminin participantă în cupele europene în acest sezon este Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, echipă care, în sezonul trecut, s-a clasat doar pe locul 5, dar care şi-a permis să participe în a doua competiţie valorică europeană. Câteva achiziţii de marcă au fost făcute de clubul din Covasna, însă cea mai interesantă sportivă se pare că este americanca Samantha Prahalis, adusă direct din WNBA (campionatul nord-american profesionist / foto). După o victorie categorică în runda inaugurală (125-43 cu SCM Craiova), echipa din Sfântu Gheorghe se pregăteşte pentru o deplasare considerată destul de dificilă, pe terenul echipei din Alexandria.

În cadrul etapei a 2-a a campionatului Ligii Naţionale de baschet feminin, CS Baschet Teleorman Alexandria debutează pe teren propriu, însă, aşa cum spunea şi antrenorul Piperea, “vom întâlni una din cele mai puternice echipe ale campionatului”, reprezentanta României în Europa, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Alexăndrencele au un moral bun, după victoria muncită de la Braşov, în care au arătat că jocul este în creştere, dar şi fetele s-au prezentat foarte bine în partea secundă a disputei. “Am arătat ca o echipă adevărată în partea a doua a meciului!”, a spus managerul clubului din Alexandria, Călin Voicu, cel care a ţinut să puncteze banca mai lungă a clubului alexăndrean, faţă de echipa din Braşov. Să mai punctăm faptul că pentru primul joc pe teren propriu (sâmbătă, 12 octombrie, ora 18.00), antrenorul echipei din Alexandria are întreg lotul valid, iar publicul local poate vedea forţa echipei în faţa unui adversar redutabil.

Programul complet al etapei a 2-a din campionatul LNBF, de sâmbătă, 12 octombrie, este următorul:

– CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte;

– SCM Craiova – Nova Vita Târgu Mureş;

– UVG ICIM Arad – BCM Danzio Timişoara;

– CS Baschet Teleorman Alexandria – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe;

– Rapid Bucureşti – Universitatea Cluj Napoca;

– CSM Satu Mare – Olimpia Braşov;

– Phoenix Galaţi – U CSM Oradea.

 

Restanţă, etapa 1

Ultimul joc al primei etape din campionatul LNBF s-a disputat marţi după-amiază, şi n-a oferit nici o surpriză. Disputa CSM U Oradea – CSM Satu Mare s-a încheiat cu victoria oaspetilor, 67:55.

În urmare acestui rezultat, clasamentul se prezintă astfel: 1 – 7. Sfântu Gheorghe, CSM Târgovişte, Alba Iulia, Arad, Alexandria, Satu Mare, Rapid Bucureşti – toate cu 2 puncte (o victorie), 8-14. Cluj Napoca, Timişoara, Braşov, Oradea, Craiova, Cluj Napoca, Târgu Mureş – toate cu 1 punct (fără victorie).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.