Politic

Liviu Neagu: “PP-DD nu putea accepta intrarea UDMR la guvernare”

Carmen Dumitrescu

Modul în care parlamentarii trimişi în forul decizional al ţării de către partidele politice reprezentative au votat noul guvern Ponta a constituit un subiect de dezbatere interesant. Pentru că din felul în care au reacţionat parlamentarii în această situaţie rezultă foarte uşor noile structuri de putere, dar şi alianţele ce se prefigurează la orizont în viitorul nu foarte îndepărtat. Un subiect interesant este PP-DD-ul, partid curtat acum de cei aflaţi la putere, tocmai pentru că PP-DD putea reprezenta un aliat destul de puternic pentru PSD.

Mai mult, când scenariul intrării PP-DD la guvernare a fost adus în atenţia preşedintelui PP-DD, Simona Man, aceasta a declarat că, deşi obiectivul oricărui partid este intrarea la guvernare, PP-DD nu va susţine pe niciuna dintre formaţiunile politice care au condus România până în prezent. Se pare că punctul de vedere al PP-DD nu s-a schimbat nici între timp, chiar dacă oferta intrării la guvernare s-a concretizat. Potrivit secretarului general al PP-DD, Liviu Neagu, exista posibilitatea ca partidul pe care îl conduce să intre la guvernare, dar asta ar fi presupus ca orice înţelegere cu UDMR-ul să fie anulată.

Acesta a fost şi motivul pentru care întâlnirea dintre Liviu Neagu, Liviu Dragnea şi Victor Ponta a rămas doar la nivelul unei discuţii de principiu şi nu s-a concretizat într-o alianţă, chiar dacă era una dintre cele mai preconizate colaborări. Astfel, în acest moment, potrivit lui Liviu Neagu, PP-DD îşi asumă exclusiv rolul de arbitru politic şi pe acela de susţinător al proiectelor considerate juste şi reprezentative pentru cauza PP-DD: “Parlamentarii PP-DD au votat împotriva Guvernului. Şi lucrurile sunt extrem de clare, din punctul nostru de vedere: PP-DD era o alternativă la guvernare, dar nu cu UDMR în componenţa Guvernului. Noi nu puteam vota aşa ceva. Am avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, dar discuţiile nu au intrat pe partea aplicată, din simplul motiv că PP-DD nu acceptă intrarea UDMR la guvernare. E foarte important ca oamenii să înţeleagă că de acum înainte PP-DD va deveni cel mai important arbitru politic şi că vom participa la votarea proiectelor în care credem, sancţionându-le pe toate celelalte. De asemenea, vom susţine proiectele noastre, precum creşterea alocaţiei de la 34 la 200 de lei, eliminarea taxei radio-tv, interzicerea traseismului politic. Şi aş mai vrea ca toată lumea să ştie că, în acest moment, prioritatea pentru PP-DD nu este guvernarea, ci pregătirea campaniei aferente alegerilor europarlamentare”.

One Comment

  1. Credeti ca toti directorii de deconcentrate din tara sustinuti de PNL isi vor da demisia dupa exemplul dat de Antonescu !? Oare ,vor parasi corabia PNL pentru asi pastra scaunele cu orice pret sau vor invoca faptul ca au promovat un concurs ? Vor recunoaste(ei,directorii) ca au promovat un concurs “aranjat” ? Eu nu cred !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.