Politic

Liviu Neagu: “Este posibil ca PP-DD să aibă un viceprimar la Alexandria”

Liviu NeaguCarmen Dumitrescu

Despre “înţelegerea punctuală” a PP-DD-ului cu PSD-ul în Teleorman s-a discutat destul de mult în ultima vreme. Mutarea politică era oarecum previzibilă, pentru că, în urma retragerii liberalilor din alianţă, social-democraţii pierdeau influenţa absolută la nivelul consiliilor locale, dar şi la nivelul Consiliului Judeţean Teleorman. În consecinţă, lucrurile au decurs aşa cum era de aşteptat şi Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD, a avut o discuţie, în cursul zilei de luni, 2 iunie, cu Liviu Dragnea pentru a stabili termenii unui acord la nivelul judeţului Teleorman. Se pare că discuţia a decurs foarte bine şi că în următoarele două sau trei zile vom şti exact care au fost pretenţiile PP-DD pentru a agrea o înţelegere cu social-democraţii teleormăneni. Dar la fel de previzibil pentru cei care urmăresc viaţa politică a judeţului a fost şi faptul că PP-DD a cerut unele poziţii-cheie în administraţia publică locală.

Aceste elemente de analiză politică au fost confirmate chiar de către secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, care a declarat: “Am avut o dicuţie preliminară cu Liviu Dragnea, o discuţie care a vizat judeţul Teleorman şi municipiul Alexandria, nefiind exclusă nici varianta în care PP-DD să obţină un post de viceprimar la Alexandria. Despre Consiliul Judeţean Teleorman nu am discutat încă, dar voi reveni cu termenii exacţi ai înţelegerii dintre noi şi social-democraţi, atunci când lucrurile acestea vor fi stabilite clar”.

Între timp, viceprimarii de la Alexandria rămân pe poziţie şi nu se ştie cât timp va dura această situaţie provizorie, pe care social-democraţii nu mai sunt dispuşi să o accepte. Din sursele noastre, însă, se pare că viceprimarii de la Alexandria, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Ilie Bălan aşteaptă un verdict în privinţa demisiei de la Marin Almăjanu, care trebuie să îşi asume noua relaţie cu social-democraţii la nivel judeţean, dar şi termenii fuziunii cu democrat-liberalii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.