Politic

Liviu Dragnea: “Relaţia politică dintre PSD şi PNL în Teleorman nu se va schimba”

Carmen Dumitrescu

Ruperea USL a generat destul de multă vâlvă în teritoriu, pentru că liberalii de pretutindeni au fost puşi în situaţia de a lua o decizie foarte serioasă, referitoare la atitudinea lor faţă de PSD. Iar în Teleorman, rămânerea liberalilor la putere a avut efectul de a bulversa opinia publică, acesteia fiindu-i greu să înţeleagă cum e posibil ca un partid să se afle în opoziţie la nivel central şi la putere pe plan local. Desigur, unele argumente au existat din partea liberală, pentru că funcţiile câştigate în teritoriu au fost obţinute sub stindardul uselist, deci rămânerea în funcţii a liberalilor are un anumit tip de justificare.

Cu privire la acest subiect, vicepremierul României, Liviu Dragnea a ţinut să se exprime în cadrul unei conferinţe de presă, menţionând că ruperea USL nu va duce la o schimbare a atitudinii pesediştilor din Teleorman faţă de liberali: “Relaţia politică dintre PSD şi PNL în Teleorman nu se va schimba. Noi nu ne-am cunoscut ieri cu PNL-ul. Noi am reuşit aici în judeţ să legăm o colaborare politică durabilă şi ei vor fi trataţi exact la fel ca şi până acum.”

Mai mult, Liviu Dragnea a făcut o serie de declaraţii şi pe marginea dorinţei lui ca USL să se refacă, fiind vorba despre o construcţie politică semnificativă, poate cea mai semnificativă de după Revoluţie, aşa că vicepremierul şi-a exprimat speranţa ca într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, USL să redevină forţa care a câştigat majoritatea covârşitoare a voturilor oamenilor. Dar acesta a precizat că refacerea USL nu se va putea realiza dacă liberalii vor fi în continuare conduşi de Crin Antonescu, acesta din urmă îndepărtându-se serios de idealurile şi obiectivele useliste: “Până la ieşirea PNL de la guvernare nu s-a pus la modul serios problema numirii unui alt candidat decât Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale. Chiar şi acum, noi facem tot posibilul pentru ca USL să nu dispară şi să se refacă. USL a foct cel mai important construct politic de după Revoluţie iar ideea aceasta nu poate fi ştearsă foarte uşor din mintea noastră. Noi suntem deschişi ca USL să existe în continuare şi chiar să se refacă. Dar, foarte probabil, acest lucru nu se va putea întâmpla cu Crin Antonescu în fruntea PNL-ului. Nu ştiu de ce Crin a ales să urască atât de mult USL-ul, pentru că PNL a primit ce a vrut de fiecare dată când a cerut. Nu instantaneu, evident, dar după trei secunde… Pentru că USL e mai mult decât un partid sau o alianţă politică, e o stare de spirit. Iar obiectivul meu nu este să devin premier sau preşedintele PSD-ului, ci refacerea USL şi ca România să aibă un preşedinte bun. Atât.”

În consecinţă, există la acest moment destule indicii asupra faptului că la nivel central se urmăreşte refacerea USL iar dorinţa eliminării lui Crin Antonescu din fruntea liberalilor nu este doar una limitată la câţiva liberali nemulţumiţi de atitudinea lui, ea fiind acum o condiţie pentru ca alianţa politică foarte populară, reprezentată de USL, să se refacă şi să funcţioneze în continuare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.