Politic

Liviu Dragnea: “Dacă liberalii nu vor să iasă din alianţă la nivel local, n-o să-i împingem. Deocamdată”

Carmen Dumitrescu

Ruperea USL continuă să antreneze consecinţe la nivel central şi local, consecinţe legate de atitudinea pe care diferiţii vectori de decizie o au faţă de colaborarea viitoare PNL-PSD. Pentru că e cel puţin paradoxal faptul că, deşi USL s-a rupt, la nivel local, alianţa a rămas în picioare şi, cel puţin la nivelul judeţului Teleorman, nimic nu pare să se schimbe, aceiaşi oameni fiind menţinuţi în funcţii, deşi, teoretic şi practic, partidul lor se află în Opoziţie. Se ştie că între PNL şi PSD a existat mereu la nivelul judeţului Teleorman o colaborare solidă, motiv pentru care nici în acest moment factorii deciziei din Teleorman nu consideră că e cazul să grăbească lucrurile în vreun fel sau să ia vreo decizie radicală. Mai mult, social-democraţii par să-şi fi stabilit atitudinea în acest moment, considerând că e mai bine să lase hotărârea în tabăra liberalilor, care vor decide dacă doresc sau nu să ducă o politică care să aibă sau nu coerenţă cu aceea după de PNL la nivel naţional. Ce e important de spus e faptul că, la momentul semnării protocolului USD în Teleorman, Liviu Dragnea, liderul social-democraţilor teleormăneni a afirmat că liberalii vor fi cei care vor decide care e direcţia în care doresc să se întrepte la nivel judeţean, dar a subliniat că situaţia este doar provizorie: “Noi vom proceda la nivel local cum am procedat la nivel central. Ei au ieşit din USL la nivel central. Dacă la nivel local vor să iasă din majorităţile pe care le-am constituit, o să constatăm lucrul acesta şi o să facem majorităţi fără ei. Dacă nu vor să iasă, nu-i împingem. Deocamdată. ”

Şi liderul PC, Daniel Constantin a încercat să explice filosofia alianţelor, în noul context valabil la nivel naţional, susţinând că diferenţa dintre PNL şi USD este aceea că ambele structuri politice pot face alianţe, însă USD are interdicţia de a merge pe varianta oricărei colaborări cu PDL: “PNL-ul a spus că sunt liberi să facă alianţe cu oricine, dar noi nu putem face alianţe cu PDL şi aceasta este diferenţa majoră între noi şi PNL. Deci acolo unde există majoritate USL ea va funcţiona ca atare, acolo unde nu există, se pot face alianţe cu oricare partid, dar nu cu PDL.”

3 Comments

  1. Credeti ca toti directorii de deconcentrate din tara sustinuti de PNL isi vor da demisia dupa modelul dat de Antonescu !? Oare ,vor parasi corabia PNL pentru asi pastra scaunele sau vor invoca faptul ca au promovat un concurs ? Vor recunoaste(ei,directorii) ca au promovat un concurs „aranjat” ? Eu nu cred !

  2. Observator

    @marin;Un comentariu perfect,nu cred ca se mai poate adauga ceva,felicitari!

  3. Hei, cat ii stim noi de „verticali” pe conducătorii judeteni ai PNL precis ca nu vor pleca nici goniti din fata macelariei (functii date de Dragnea) ! Nu e asa d.lor Almajanu, Cune, Balan, Dumitrascu, Iliescu & comp ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.