Politic

Liviu Dragnea către autorităţile teleormănene: “Rămâneţi mobilizaţi!”

Carmen Dumitrescu

După ce au văzut care este situaţia în comuna Ştorobăneasa, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au dorit să asiste la întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, pentru a le cere autorităţilor teleormănene să-şi facă datoria faţă de oameni. Astfel, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că se aşteaptă la un efort conjugat din partea autorităţilor teleormănene, până la momentul remedierii totale a situaţiei, lucru care se va face cu sprijinul guvernului. Până în acest moment, apele au scăzut şi oamenii sunt în siguranţă, singura ameninţare fiind legată de prognoza meteo, care anunţă reînceperea ploilor în următoarele ore.

Potrivit lui Dragnea, nu există probleme legate de aprovizionarea populaţiei din zonele calamitate, mărturisind totuşi că se simte dezamăgit de doi primari teleormăneni, care n-au ştiut să comunice cu oamenii în această situaţie dramatică: “S-a acţionat în toate punctele în care au lovit apele şi factorii de răspundere s-au aflat în toate locurile în care situaţia a fost critică. Adică trebuie să ştiţi că nu s-a stat la Alexandria la discuţii. Oamenii din zonele cu probleme au fost aprovizionaţi cu apă şi pâine, alimente n-au fost solicitate, pentru că evenimentele nefericite s-au petrecut în preajma unei mari sărbători şi oamenii, oricât de săraci ar fi fost, preparaseră destulă mâncare. S-au mai asigurat materiale de strictă necesitate. În acest moment, nu mai există riscuri potenţiale iar cotele apelor sunt în scădere. Dar rugămintea mea rămâne aceeaşi: Rămâneţi mobilizaţi! Mai am o rugăminte foarte importantă la dumneavoastră, legată de acţiunea de evaluare a pagubelor. Nu vreau ca această acţiune să se facă superficial, cu frica de a nu ne murdări pe pantofi. Vreau să se discute cu fiecare om în parte, pentru că Guvernul se va mobiliza şi va sprijini reconstrucţia caselor. Aşa că vă rog să faceţi o evaluare serioasă până la sfârşitul acestei săptămâni”.

Dragnea a mai rugat specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman să amenajeze un depozit pentru depozitarea materialelor de construcţie, dar şi pentru donaţii: “Nu lăsaţi totul pe mâna primarilor, mai ales că unii dintre ei nici nu ştiu cum să procedeze într-o asemenea situaţie. Declar public că am nemulţumiri faţă de doi primari din zonele afectate de inundaţii care n-au ştiut să comunice cu populaţia şi efectele s-au văzut.”

În ceea ce-l priveşte pe premierul Victor Ponta, acesta a declarat că nu are altceva de cerut autorităţilor teleormănene decât să-şi facă datoria în continuare, având în vedere faprul că prognoza meteorologică nu este foarte favorabilă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.