Social

Lista cu locurile libere în clasa pregătitoare va fi afişată la sfârşitul acestei săptămâni

Monica DUMITRESCU

Aproximativ 400 de locuri au rămas neocupate în clasele pregătitoare din unităţile de învăţământ teleormănene după prima etapă a înscrierilor. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman în prima etapă desfăşurată în perioada 23 februarie-13 martie, pentru cele 2863 de locuri estimate în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2015-2016 au fost depuse 2454 de cereri valide.

Conform calendarului, în perioada 20-21 martie 2015, vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar listele cu candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Potrivit inspectorului şcolar pentru învăţământul primar din cadrul ISJ Teleorman, prof. Sorin Ilie, după prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare au rămas locuri, mai multe sau mai puţine, în toate unităţile de învăţământ din judeţ, excepţie făcând doar Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din municipiul Alexandria, unde pentru cele patru clase pregătitoare aprobate au fost depuse 124 de solicitări.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie. În această etapă pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Părinţii vor completa o cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Departajarea, în cazul în care numărul cererilor de înscriere la o unitate de învăţământ este mai mare comparativ cu numărul locurilor se va face în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale. În 10 aprilie vor fi afişate listele cu copiii înscrişi după a doua etapă.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.