Social

Lista cu beneficiarii Euro 200 va fi afişată la sfârşitul acestei luni

Monica DUMITRESCU

Programul “Euro 200” prin care statul acordă ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2015. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximun 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă 87/2008 (elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008).

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru derularea “Euro 200” în anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimându-se că vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi şi studenţi.

Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program. Astfel, acordarea ajutorului financiar se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Conform calendarului de desfăşurare a acestui program lista cu solicitanţii eligibili va fi afişată până pe 31 mai, urmând ca după 1 iunie să fie afişată şi lista beneficiarilor. Aceştia pot ridica bonurile valorice în perioada 24 iunie-30 iulie, iar calculatoarele pot fi achiziţionate până cel târziu la 31 august. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Programul Euro 200 se derulează anual din 2004. Până acum în Teleorman au beneficiat de acest ajutor peste 9000 de elevi, cei mai mulţi în perioada 2006-2007. Anul trecut au fost declaraţi eligibili 576 solicitanţi, toţi obţinând şi ajutorul financiar pentru cumpărarea calculatoarelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.