Lista candidaţilor PDL la parlamentare, aproape finalizată

Despre alegerile parlamentare a început să se discute din ce în ce mai frecvent, având în vedere atât faptul că acum se cunoaşte data certă a desfăşurării lor, cât şi faptul că nu ne mai desparte prea mult timp până la momentul în cauză. După discuţii numeroase şi negocieri în cadrul partidului, se poate afirma, în sfârşit, că din punctul de vedere al celor din PDL, lucrurile sunt destul de clare iar identitatea candidaţilor destul de bine definită, chiar dacă forurile judeţene de conducere ale partidului recunosc că pe parcurs schimbări ar mai putea apărea. Cadrul general al negocierilor politice din Teleorman este totuşi destul de neclar. În acest moment, se pare, în interiorul partidelor politice încă se mai fac calcule.

Florescu şi Bădulescu – singurele certitudini de până acum

Organizaţiile judeţene discută variantele cele mai oportune, iar cei cărora le tremură sufletul la gândul că vor fi candidaţi la un fotoliu de deputat sau senator aşteaptă cu înfrigurare momentul în care vor primi acordul preşedinţilor de organizaţie. Unele certitudini există deja, ele existând mai ales în interiorul PDL. Ce e drept, singurii parlamentari teleormăneni care au avut grijă să iasă la rampă în momente importante şi să demonstreze că sunt interesaţi de soarta judeţului au fost cei ai partidului portocaliu, în speţă, Adrian Florescu şi Adrian Bădulescu. Fiecare dintre ei îşi doreşte un nou mandat şi fiecare dintre ei a făcut eforturi, pe tot parcursul mandatului anterior, să demonstreze că şi-au meritat poziţia de până acum. Potrivit statutului, parlamentarii actuali vor avea prioritate în colegiile în care au fost aleşi, aşa că atât Bădulescu, cât şi Florescu au acum oportunitatea de a candida fără piedici în zonele judeţului în care s-au făcut cunoscuţi şi unde şi-au consolidat poziţia, din punct de vedere electoral.

Mocanu şi Niţulescu îşi reconfigurează drumul politic

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Mocanu, acesta s-a implicat mai puţin spre deloc şi, în continuare, dă senzaţia că nu ar mai dori să facă parte din rândul “greilor” PDL Teleorman, el ignorând chiar şi acum criza acută prin care trece Organizaţia Judeţeană Teleorman. Mai mult, sunt zvonuri cu parfum de certitudine, potrivit cărora, din cauza vârstei destul de înaintate, Mocanu ar dori să renunţe la cariera politică şi să lase locul generaţiei tinere, înarmate cu resurse adaptate la timpurile pe care le trăim.
Dacă până nu demult, un candidat aproape cert pentru zona Roşiorii de Vede ar fi fost Teodor Niţulescu, între timp se pare că situaţia s-ar fi schimbat, Niţulescu având o poziţie destul de fragilă în cadrul propriului partid. Mai mult, zvonurile referitoare la o “detaşare” a acestuia într-un partid popular fac din ce în ce mai slabă posibilitatea unei candidaturi a fostului prefect pentru un fotoliu de parlamentar teleormănean.

Lista finală a candidaţilor va fi gata pe 15 septembrie

Pentru că în acest an, lupta nu va fi una prea uşoară, liderii judeţeni ai PDL spun că s-au gândit deja la cele mai bune oferte electorale pentru teleormăneni, dar că lista finală va fi gata pe data de 15 septembrie şi numai Biroul Permanent Naţional va decide dacă cei propuşi la nivel de judeţ pot face demersuri pentru organizarea campaniei electorale.
Unul dintre numele care se vor afla cu siguranţă pe lista finală este actualul preşedinte al PDL Teleorman, Marian Zlotea, care ţinteşte la un post de senator pe colegiul Roşiori – Videle. Munca acestuia de a reorganiza partidul la nivel judeţean nu va rămâne, cu siguranţă, fără recompensă, astfel că toată lumea este ferm convinsă de faptul că la finalul negocierilor din forurile de decizie judeţene şi naţionale, Zlotea va avea asigurat un fotoliu senatorial.

Barbu Costel se consultă cu Sfatul Înţelepţilor

Pentru zona Zimnicea, candidatul care ar putea fi confirmat de PDL este chiar primarul comunei Suhaia, Barbu Costel, un politician extrem de popular nu numai în unitatea administrativ-teritorială pe care o are în grijă, ci şi la nivel judeţean. Tocmai această popularitate ar putea să stea, se pare, în calea formulării unei decizii a lui de a intra în bătălia parlamentarelor, fiind un lucru destul de clar acela că după ce ai câştigat localele cu un scor de peste 90%, e de-a dreptul absurd să te retragi din rândurile celor care te-au susţinut cu atâta frenezie în campanie. Contactat telefonic, Costel Barbu a declarat că: “nu am luat încă o decizie şi nu vă voi putea răspunde la această întrebare decât după ziua de sâmbătă, când mă voi întâlni cu cei din Sfatul Înţelepţilor şi vom stabili dacă e mai bine să-mi depun candidatura pentru parlamentare. Pe de altă parte, nu vreau nici să-i dezamăgesc pe cei care şi-au pus încrederea în mine şi să mă arunc într-o luptă pe care nu sunt sigur dacă o voi câştia. Iar mie nu-mi place să pierd nici o luptă”.

Militaru şi Crăcea poartă încă negocieri

Un alt candidat viabil al PDL pentru parlamentare este şi Lucian Militaru. Acesta va profita, se pare, de penuria de candidaţi valoroşi din partid şi va intra în luptă, în ciuda faptului că a pierdut lupta localelor cu un tânăr de nici 30 de ani. Cu toate acestea, după o carieră politică îndelungată şi având o carismă pe care puţini o contestă, Militaru pare a fi îndreptăţit să ocupe un loc pe lista candidaţilor PDL la parlamentare.
Un alt nume vehiculat pe listă este cel al lui Claudiu Crăcea, candidatul PDL pentru primăria Turnu Măgurele în cursul acestui an. Contactat telefonic, însă, Crăcea a răspuns ferm la întrebarea care probabil i se adresează de o bună bucată de timp: “Nu, nu intenţionez să candidez la alegerile parlamentare.” Se pare, însă, că negocierile se pot purta în continuare şi că e foarte probabil ca acest “NU!” ferm al lui Crăcea să se transforme într-un “Poate!”.
Restul candidaţilor PDL vor fi, potrivit deputatului Adrian Florescu, persoane din judeţ şi din afara lui, însă ei vor aparţine aliaţilor politici ai partidului. Despre identitatea lor, PDL nu va vorbi decât după data de 15 septembrie, când listele vor fi finalizate şi când Biroul Permanent Naţional se va exprima asupra candidaturilor venite din judeţe.

1 Comment

 1. PDL-ul din TELEORMAN,,,,,NU A VRUT SA TINA CONT DE
  AVERTIZARILE MELE IN TIMP DE ULTIMI ,,,,15 ANI,,,,,SI
  ACEST LUCRU II V-A COSTA ACUM ,LA ELEGERILE PENTRU
  PARLAMENT,,,,CIND ,,,,CU CHIU, CU VAI,,,,VOR REUSI LA
  VOT ,,,,,DOAR UN SINGUR DEPUTAT,,,,,,SAU DELOC,,,,,,
  DE SENATOR ,,,,,,NICI VORBA,,,,,,DREGATORII CE SE V-OR
  DUCE SPRE USL SI,,,,,PP DD,,,,,,CIND PUYEA FI INVERS,,,

Leave a Comment

*

code