Social

Linie telefonică de asistență psihologică pentru persoanele afectate de epidemia de noul coronavirus

Persoanele confimate cu COVID-19 și spitalizate, cele aflate în carantină sau în izolare, personalul medical supus stresului, precum și persoanele puternic afectate de pandemia de COVID-19 pot apela, zilnic, în intervalul orar 09.00-21.00, numărul de telefon 021.9696, din orice rețea de telefonie, pentru a primi suport psihologic și emoțional, transmite Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Numărul de telefon este pus la dispoziție de Emotional Intelligence Research Association (EmIRA), cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al Telekom România, iar cei care îl apelează vor fi preluați de psihologi atestați și specializați în consiliere-suport și gestionarea situațiilor de viață stresante, afiliați EmIRA. Psihologii voluntari au beneficiat de o serie de programe de instruire, pentru a răspunde eficient și punctual în situații de asemenea natură.

În cadrul proiectului, care este unul umanitar, STS asigură soluția de tip call-center pentru preluarea apelurilor de către psihologii înscriși pe platforma tehnică. Totodată, STS garantează funcționalitatea în condiții optime și asigură mentenanța serviciului apelabil din orice rețea telefonică, mobilă sau fixă.

Telekom România contribuie prin asigurarea infrastructurii de comunicații, aparatelor telefonice și a numărului scurt 021.9696, precum și prin suportarea costului aferent abonamentelor voluntarilor din acest proiect.

Linia de Consiliere Psihologică și Suport Emoțional are scopul de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile în această perioadă. Astfel, pot apela numărul 021.9696 cei care se află în spital, în izolare sau în carantină, cadrele medicale, persoanele de orice vârstă, care au temeri sau se simt neliniștite  în  legătură cu situația creată de pandemia de coronavirus. Apelanților li se va asigura confidențialitatea convorbirilor și a identității, datele personale nefiind prelucrate sau stocate în niciun fel.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.