Politic

Liga Studenţilor Social-Democraţi din Teleorman pleacă în vizită la Parlament pentru a se întâlni cu senatorul Florinel Dumitrescu

Carmen Dumitrescu

Pentru că vor să înveţe să fie politicieni, studenţii înscrişi în Liga Studenţilor Social Democraţi din Teleorman au luat iniţiativa unei deplasări la Palatul Parlamentului, pentru a vizita clădirea şi pentru a avea un dialog informal cu senatorul Florinel Dumitrescu şi cu alţi parlamentari ai PSD. Deplasarea va avea loc miercuri, 11 iunie şi va fi coordonată de liderul studenţilor social-democraţi teleormăneni, Marius Mocanu, care a declarat că iniţiativa are la bază dorinţa de a le arăta tinerilor implicaţi în politică unul dintre obiectivele politicii din teritoriu: reprezentarea la nivel central.

Potrivit lui Mocanu, în urma acţiunii, se doreşte ca tinerii implicaţi să dezvolte o pasiune pentru politică, dar şi ambiţii noi, foarte necesare în activitatea lor curentă: “Am stabilit ca, împreună cu un grup format din 30 de studenţi, să mergem la Parlament, atât cu intenţia de a vizita clădirea, cât şi cu dorinţa ca ei să vadă cum se desfăşoară ziua de lucru a unui parlamentar plecat din Teleorman. Ne bucurăm, de aceea, de tot sprijinul senatorului Florinel Dumitrescu, acesta angajându-se să le explice tinerilor social-democraţi în ce constă activitatea sa, dar şi să le dea sfaturi despre reuşita în politică. Sperăm, de asemenea, ca odată ajunşi la Palatul Parlamentului, studenţii noştri să aibă oportunitatea de a purta discuţii şi cu alţi parlamentari social democraţi”. Acţiunea este susţinută, aşa cum era firesc şi de către Organizaţia Judeţeană de Tineret a PSD, Marian Potbăniceanu, liderul tinerilor social-democraţi teleormăneni participănd la acţiune, el declarând în repetate rânduri că dragostea pentru politică trebuie educată şi stimulată prin evenimente de acest fel: “Eu am crezut întotdeauna că e important ca debutanţii în politică să vadă ei înşişi în ce constă această activitate şi să aibă dezbateri şi schimburi de idei cu politicienii consacraţi, pentru că altfel n-ar avea către ce să aspire. De aceea, această vizită la Parlament are, din punctul meu de vedere, nu un rol de relaxare, ci unul de dezvoltare a unor ambiţii, pe care toţi cei care vor să facă politică trebuie să le dezvolte. Oricum, avem în organizaţie destui tineri cu potenţial şi de aceea ne dorim să îi familiarizăm cu instituţiile cele mai importante ale statului român, să le explicăm principiul separaţiei puterilor în stat şi să le facilităm contactele cu oameni care au reuşit să aibă o carieră în politica autohtonă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.