Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“LIFELONG MATHS”, proiect implementat de Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat”

Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria implementează, în perioada 1 octombrie 2017-30 septembrie 2019, proiectul  “LIFELONG MATHS”, care vizează activităţi de învăţare şi întâlniri transnaționale pentru elevi şi profesori din cinci ţări, respectiv din Turcia, România, Macedonia, Italia și Cipru.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului ERASMUS+, Acţiunea Cheie 2, iar valoarea lui se ridică la suma de 22.685 Euro.

Scopul proiectului este de a face ca predarea și învățarea să fie mai eficiente, prin utilizarea unor instrumente tehnologice cum ar fi internetul, computerele, tablele interactive pentru îmbunătățirea performanțelor la  matematică a elevilor cu  dificultăți în înțelegerea matematicii.

Totodată, proiectul are drept obiective utilizarea la nivel transnațional a clasei de învățământ Google și EBA (Network Education Informatics), împărtăşirea experiențelor cu parteneri din alte țări europene pentru a vedea diferite abordări aplicate în aceste țări, precum şi utilizarea tehnologiei informației și interacțiunea culturală.

“Vom crea o școală Google prin intermediul internetului cu partenerii noștri, utilizând dispozitivele de comunicații tehnologice disponibile și vom crea activități cum ar fi trimiterea de întrebări, rezolvarea problemelor, feedback și verificarea răspunsurilor dintre profesori și studenți. Vom folosi clasa Google, unitatea Google și aplicațiile Google, pentru a sprijini elevii să studieze subiectul pe care profesorul i-a învățat în lecție în orice moment din clasă”, a precizat coordonatorul de proiect, prof. Eliza Sotirescu.

“Clasa Google” este o tehnică de studiu prin care elevii pot învăța mai bine subiectul dat în clasă și să obțină imediat feedback de la profesor. Astfel, odată ajunşi acasă, elevii folosesc internetul pentru a rezolva tema pe care au primit-o la clasă și o trimit înapoi preofesorului, care verifică răspunsul și, dacă există răspunsuri incorecte sau neclarităţi în înțelegerea subiectului, el  corectează greșelile și le trimite înapoi elevilor.

Cu ajutorul aplicației EBA (Educație Informatică) vor fi date sarcinile, vor fi distribuite materiale video și soluțiile vor fi controlate.

Prima întâlnire transnaţională în cadrul proiectului Erasmus+ ,,LIFELONG MATHS” a avut loc în perioada 22-26 noiembrie 2017, în oraşul Tarsus din Turcia, timp în care au fost planificate activităţile de învăţare şi au fost stabilite sarcinile de lucru pentru fiecare țară parteneră.

La  reuniunea de proiect au participat 11 profesori din ţările partenere, profesorul coordonator din fiecare ţară şi alti membri ai echipei de proiect.

Astfel, din partea Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, au participat profesorul coordonator al proiectului Eliza Marinela Sotirescu, prof. Toma Doinița şi prof. Toma Florentina, membri în echipa de proiect.

În ceea ce priveşte responsabilităţile care au revenit fiecărei ţări implicate în proiect, echipa Colegiului “Mircea Scarlat” se va ocupa de realizarea website-ul proiectului. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code