Social

Liceul Teoretic Zimnicea a obţinut titlul “Şcoală Europeană” 2014

Monica DUMITRESCU

65 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară au fost premiate marţi, 20 mai, la sediul Guvernului, după ce au obţinut punctajul necesar pentru acordarea titlului “Şcoală Europeană” în cadrul ediţiei a XI-a a competiţiei naţionale. Printre acestea s-a numărat Liceul Teoretic Zimnicea, singura unitate de învăţământ din Teleorman calificată în această competiţie.

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ preuniversitar premiate au primit o diplomă şi o plachetă, precum şi un premiu de 5.000 lei, sumă care va fi utilizată pentru dotarea şcolilor cu materiale necesare bunei desfăşurări a activităţii didactice.

În cadrul celei de-a XI-a ediţii a competiţiei pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”, care s-a desfăşurat, în acest an, sub înaltul patronaj al Parlamentului European, s-au înscris 117 unităţi de învăţământ din 35 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.

Competiţia “Şcoala Europeană” se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Pentru stabilirea câştigătorilor sunt evaluate criterii precum calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, dar şi impactul pe care activităţile derulate în proiectele europene le-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Competiţia “Şcoala Europeană” a fost lansată de MEN, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană. Competiţia este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

La cele 11 ediţii desfăşurate până acum (2004-2014) au participat 1.562 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării. Dintre acestea, 376 au primit certificatul şi trofeul “Şcoala Europeană”. Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a-şi reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte în continuare noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din U.E., iar managementul şcolii trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

One Comment

  1. Felicitari domnule Primar Parvu Petre ,fost elev al liceului. Si eu am fost elev al acestui liceu,multumesc tuturor profesorilor de atunci…IGNAT ION,Soti IORDACHITA,SCARLAT,TANIAPROF CHIMIE,PROF FRANCEZA si celolalti profesori…le multumesc pentru modalitatea de educatie abordata in anii 1970-1974.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.