Eveniment

Liceul “Al. I. Cuza”, câştigător al competiţiei “Tricolorul infinitului”

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din municipiul Alexandria a fost premiat pentru că a participat cu cel mai mare număr de elevi la realizarea proiectului “Tricolorul infinitului”, desfăşurat cu ocazia Zilei Naţionale a României de către Consiliul Judeţean al Tinerilor şi Asociaţia Euro Teleorman, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Teleorman şi Primăria Alexandria. Potrivit organizatorilor, elevii Liceului “Al. I. Cuza” au contribuit cel mai mult la atingerea scopului proiectului, acela de a atrage şi de a implica tinerii în evenimente cu caracter patriotic şi de a le dezvolta spiritul de echipă.

Premiul înmânat elevilor, în prezenţa directorului adjunct, prof. Cătălin Micu şi a coordonatorului acestui proiect, prof. Mariana Pavel, a constat într-un steag al României, pe care aceştia îl vor arbora cu mândrie la toate evenimentele oficiale. Organizatorii au felicitat conducerea unităţii de învăţământ, profesorii şi elevii pentru implicarea, patriotismul şi spiritul de echipă de care aceştia au dat dovadă.

Proiectul “Tricolorul infinitului” s-a bucurat de un real succes în rândul alexăn­drenilor, care, cu mic cu mare, au dorit să participe la rea­lizarea celui mai lung tricolor în ziua de 1 decembrie. Ele­vii liceelor alexăndrene şi cetăţenii care au fost prezenţi la manifestările organizate în centrul oraşului cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, au primit o bucată de tricolor pe care şi-au trecut da­tele personale şi un mesaj de 1 Decembrie. Cu acestea, tinerii au format un steag de 160 de metri care a fost expus la Mu­zeul Judeţean Teleorman. Toţi cei care au contribuit la realizarea acestui inedit pro­iect au primit şi un talon de participare la tombolă, pre­miul pus la dispoziţie de or­ga­nizatori fiind o tabletă. Câş­tigătoarea acesteia a fost Andreea Camen, elevă la Liceul Teo­retic “Constantin Noica” din mu­ni­cipiul reşedinţă de judeţ.

În funcţie de implicarea pe care au avut-o în acest proiect a fost realizat şi un top al liceelor ale­xăndrene. Pe locul I s-a clasat Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”. Pe locul al doilea s-a clasat Liceul Teoretic “Constantin Noica, pe locul al treilea Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, pe locul al patrulea Liceul Pedagogic “Mircea Scar­lat”, pe locul cinci Liceul Tehno­logic “Nicolae Bălcescu” (Agricol), ul­timul loc fiind ocupat de Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul). (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.