Social

Liceenii din familii cu venituri reduse vor primi şi anul acesta bursa “Bani de liceu”

salariuMonica DUMITRESCU

Elevii de liceu care provin din familii cu venituri reduse vor beneficia şi pe parcursul anul şcolar 2014-2015 de o bursă lunară, pe perioada cursurilor, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă. Ministerul Educaţiei Naţionale va continua derularea Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”, conform legislaţiei în vigoare.

În anii şcolari trecuţi au beneficiat de o bursă lunară în valoare de 180 lei, elevii de liceu proveniţi din familii al căror venit lunar nu depăşea 150 lei pe mebru. Vestea bună este că în acest an şcolar cuantumul bursei ar putea fi majorat. Este însă doar o promisiune a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, până acum fiind semnat doar ordinul prin care a fost desemnată comisia care se va ocupa de aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu”.

“Proiectul Bani de liceu este un proiect iniţiat în urmă cu mulţi ani, extraordinar, pentru ca foarte mulţi tineri au beneficiat, dar care are o problemă: sumele alocate nu au crescut niciodată. Cred că după 10 ani este momentul să vedem dacă suma respectivă este suficientă pentru ca un elev din mediul rural să meargăşi să acopere cât de cât unele costuri de şcolarizare. Vom investi şi în această zonă, vom creşte sumele respective folosind fonduri structurale”, a declarat recent Remus Pricopie.

După publicarea calendarului de desfăşurare a acestui program, pentru a beneficia de ajutorul guvernamental elevii trebuie să depună o cerere la secretariatele unităţilor de învăţământ de care aparţin. În baza cererilor depuse vor fi efectuate anchete sociale prin care vor fi stabiliţi solicitanţii eligibili.

Anual în Teleorman au beneficiat de ajutorul de la stat aproximativ 2800 de liceeni.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.