Politic

Liberalii teleormăneni cred încă în unitatea PNL – Ilie Bălan: “Liberalii adevăraţi nu se vor alătura lui Tăriceanu”

Carmen Dumitrescu

Dorinţa lui Călin Popescu Tăriceanu de a rupe din PNL pentru a înfiinţa un nou partid a generat deja suficientă vâlvă la nivel central. Dar reacţii fireşti au apărut şi la nivel judeţean, pentru că liberalii teleormăneni au evaluat starea de fapt şi au decis că partidul trebuie să rămână unit, în ciuda evenimentelor care se petrec acum pe scena politică naţională. Desigur, mulţi dintre liberalii teleormăneni au convingerea că există posibilitatea ca unii dintre liberali, cei din categoria oportuniştilor, să privească cu seriozitate o eventuală schimbare a bărcii, însă liberalii cu vechime spun că nu se aşteaptă la o rupere efectivă a partidului, ci doar la nişte plecări sporadice, care nu vor afecta cu nimic forţa judeţeană a PNL.

Viceprimarul Dan Popescu, chestionat cu privire la subiect, a declarat că gesturile din ultima vreme ale lui Tăriceanu îi sunt de neînţeles şi că, probabil tot ceea ce el a făcut s-a bazat pe o supraevaluare a propriei persoane: “Părerea mea e că Tăriceanu nu va reuşi să rupă PNL-ul. S-a şi văzut, de altfel, că l-au votat doi sau trei inşi, deci momentan nu văd un pericol pentru PNL în demersul său. Dar e regretabil că se întâmplă aşa ceva. A fost preşedintele partidului o bună bucată de vreme şi a fost o personalitate marcantă a partidului nostru. Dar asta e! E poate drama PNL aceea de a-şi elimina preşedinţii. Aşa, în spirit de glumă, aş spune chiar că eu dacă aş fi în locul lui Crin Antonescu mi-ar fi teamă. Nu am înţeles care au fost problemele mari care au dus la această situaţie, pentru că în PNL a fost întotdeauna solidaritate. Probabil că Tăriceanu s-a supraevaluat şi şi-a imaginat că el e un brand, fără să se gândească şi la faptul că fără PNL în spate, el nu e atât de puternic pe cât crede. De aceea, cred că se aştepta să strângă mai mult. Eu ţin cu partidul în continuare şi cred că la nivel local nu vom simţi efectele acestor mişcări de pe scena politică de la Bucureşti, pentru că liberalii adevăraţi nu-şi vor pune problema să plece în altă direcţie decât în aceea pe care şi-au asumat-o până acum”.

Nici vicepreşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Ilie Bălan, nu crede în posibilitatea ruperii partidului şi a plecărilor masive din PNL Teleorman către partidul pe care Tăriceanu plănuieşte să-l înfiinţeze: “Părerea mea este aceeaşi cu a majorităţii liberalilor şi susţin că Tăriceanu a făcut un gest politic care nu se face, mai ales la nivelul său. Eu nu-mi dau seama cum s-a ajung la asta, pentru că dacă era vorba despre un novice, care să dea din coate pentru a reuşi, atunci poate îmi explicam, dar la prestaţia lui de până acum, chiar nu înţeleg de ce a făcut asta. Dar eu vă spun că oamenii din Teleorman, liberalii adevăraţi, nu se vor alătura unui astfel de demers. Poate că Stolojan a reuşit, la vremea lui, să rupă câteva procente din PNL, dar eu cred că Tăriceanu nu va reuşi nici atât, pentru că oricum s-a văzut că nu are susţinere. În plus, majoritatea liberalilor teleormăneni nu agreează aşa ceva şi nu cred că va reuşi să-şi facă partidul cu liberali adevăraţi. Sunt oameni, însă, care aşteaptă oportunităţi, deci există posibilitatea ca unii dintre ei să plece în altă direcţie, dar nu vom discuta, cel puţin la noi în judeţ, despre un procent semnificativ”.

Parlamentarul Ică Florică Calotă se teme exclusiv pentru imaginea PNL în urma acţiunilor lui Tăriceanu, dar nici el nu-şi pune cu adevărat problema ruperii partidului şi a pierderii potenţialului electoral al PNL: “Eu nu cred că PNL-ul se poate rupe, pe fondul acţiunilor lui Tăriceanu. Oricum s-a văzut foarte clar că nu are susţinere. În plus, noi suntem un partid disciplinat şi ştim cum să abordăm astfel de situaţii. Dar e adevărat că atitudinea şi acţiunile lui Tăriceanu ar putea afecta imaginea partidului. Ce e important, însă, e faptul că eu nu cred că din PNL Teleorman vor pleca oameni în direcţia partidului pe care Tăriceanu vrea să-l înfiinţeze”.

2 Comments

  1. Oana Caramizaru

    Nae ilie, mata esti alaturi de Niculce Milogel(domnu’prefect, mai luati 3,000 euro la angajari?) si POPESCU IMBECILIAN (director politruc scoala 2 tziganie)de la Rosiori de Vede, monumente vii ca IMBECILITATEA nu piere!!!Almajene-PROST sa FII dar sa-ti revii!!!!Tu nu iti mai revii niciodata!!!!

  2. Stie cineva daca in Teleorman s-a constituit un comitet de initiativa pentru infiintarea organizatiei judetene si a organizatiilor municipale,orasenesti si comunale ale Partidului Reformator Liberal ? Mai multi liberali adevarati sunt interesati de aderarea la acest partid condus de un liberal adevarat,domnul Calin Popescu Tariceanu.Nu dorim functii,vrem doar sa le pastram pe cele actuale.Multumim !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.