Politic

Liberalii teleormăneni au intrat în febra alegerilor locale

Cu aproape un an înaintea alegerilor locale din 2016, liberalii au dat startul procedurilor interne pentru desemnarea candidaţilor pentru Consiliul judeţean, Primăriile şi consiliile locale din judeţ. De altfel, la ultima conferinţă de presă ţinută de cei doi copreşedinţi PNL, Eugen Pîrvulescu a afirmat că partidul pe care îl conduce alături de Costel Barbu se află deja în campanie electorală pentru alegerile locale.

Sondajele de opinie fac legea, se pare, în marea familie liberală, cu atât mai mult cu cât atât vechii democrat-liberali, cât şi vechii liberali au propriile variante pentru primăriile din judeţ. Astfel, susţin cei doi copreşedinţi PNL, sondajele sunt cele care vor da candidaţii cu cele mai mari şanse de câştig.

La nivelul judeţului Teleorman, entuziasmaţi de sondajele care îi creditează cu şanse mari de a câştiga, liberalii îşi fac deja planuri pentru modul în care îşi vor împărţi funcţiile. Şi, cum partidul funcţionează pe principiul conducerii paritare, prin copreşedinţi, şi cele mai importante funcţii din judeţ, respectiv şefia Consiliului Judeţean şi Prefectura, vor fi împărţite. Astfel, spun unele voci liberale, Consiliul Judeţean se prefigurează a fi ţintit de vechiul PNL, în timp ce Prefectura, odată ajunşi liberalii la guvernare, va fi a vechiului PDL.

Despre variante concrete nu se pune problema, deocamdată, susţin liderii liberali. Cu toate acestea, voci din partid spun că, în cursa pentru cele două funcţii se află chiar cei doi copreşedinţi Costel Barbu şi Eugen Pîrvulescu. Şi că, din moment ce unul, respectiv Costel Barbu, îşi croieşte drum spre Prefectură, automat celălalt, respectiv Eugen Pîrvulescu, va fi varianta susţinută de marele PNL pentru şefia Consiliului Judeţean. Şi, dacă pentru funcţia de prefect al judeţului opţiunea PDL are nevoie de susţinere de la Centru, rămâne de văzut însă în ce măsură vechii democrat-liberali ce vor fi aleşi pe lista de consilieri judeţeni vor îngropa definitiv securea războiului şi vor da credit opţiunii liberale pentru şefia Consiliului Judeţean. (Violeta Mocanu)

One Comment

  1. george nastase

    Domnul Costel Barbu, prefect?! In conditiile astea, mamaia mea va fi sef de cancelarie iar tataia, secretar de stat in ministerul de Interne! Ba, voi sunteti sanatosi la cap?
    De la sfarsitul lunii urmatoarea cand ANI il va declara incompatibil, va ocupa functia de sef al serviciului de salubritate si mizerie, mai clar sef Antibalegar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.