Liberalii cer trecerea drumului care face legătura între Peretu şi Troianul în administrarea Consiliului Judeţean, pentru reabilitare

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, Maria Stoian a adus în atenţia aleşilor judeţeni starea avansată de degradare în care se află DC41, drum ce face legătura între Peretu şi Troianul, precum şi importanţa acestuia pentru comunităţile din cele două localităţi. În acest sens, a precizat consilierul jdueţean al PNL, în contextul în care cele două primării nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea drumului, este oportună preluarea acestuia de către Consiliului Judeţean, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare.

“DC41 este un segment de drum în lungime de 70,43 km care face legătura între localităţile Peretu şi Troianul, drumul asigură atât circulaţia cetăţenilor din cele două comune, cât şi a agenţilor economici, facilitând legătura directă cu municipiul Alexandria prin drumul european E70. Având în vedere starea avansată de degradare, deplasarea pe acest drum este riscantă fiind generatoare de situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei şi în orice moment poate pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Dată fiind starea tehnică necorespunzătoare a drumului DC41, frecvent accesat de agenţii economici din cele două localităţi, aceştia au făcut numeroase solicitări în acest sens autorităţilor locale. (…) Pentru că cele două UAT-uri nu dispun de fondurile necesare pentru repararea şi întreţinerea acestui drum comunal, solicităm, domnule preşedinte, trecerea DC41 în administrarea Consiliului Judeţean. Demersul este suţinut şi de consiliile locale Peretu şi Troianul, având în vedere importanţa acestui drum în viaţa şi activitatea cetăţenilor”, a precizat consilierul jdueţean PNL Maria Stoian.

Referitor la subiectul abordat de consilierul judeţean al PNL, preşedintele Consiliului Judeţean, Dănuţ Cristescu a spus că va avea discuţii cu primarii localităţilor Peretu şi Troianul în acest sens.

“În primul rând, o să am o discuţie cu primarii din cele două localităţi, o sa-i invit la mine să avem o discuţie pe această tema… Totodată, pentru acest demers sunt mulţi paşi de parcurs şi trebuie să urmăm toate procedurile necesare, dacă ne vom hătărî să preluăm drumul. Însă, pentru început, o să mă întâlnesc cu cei doi primari pentru a discuta despre drumul în discuţie”, a precizat preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code