Eveniment

Liber la pescuit și vânătoare începând cu 15 mai

După data de 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă, dar multe dintre restricțiile de circulație vor rămâne în vigoare. Vor fi însă deschise saloanele de înfrumusețare și frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele, însă toate acestea cu respectarea măsurilor de distanțare socială. De asemenea, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie după data de 15 mai, în toate spațiile închise și mijloacele de transport în comun.

Nu vor fi deschise restaurantele și cafenelele, potrivit declarațiilor oficialior, însă o veste bună au primit, miercuri, pasionații de vânătoare și pescuit.

„Președintele a anunțat anumite categorii de activități, printre care este pescuitul și vânătoarea. Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți și pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreții intră frecvent pe culturile agricole, care și așa sunt afectate de seceta care a lovit România”, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.