Lecții practice de solidaritate la Cumpăna: trei voluntari ai ISU Teleorman participă la acțiunea de construire accelerată de locuințe pentru familiile lovite de inundații

Trei voluntari din cadrul programului “Salvator din pasiune”, derulat de ISU Teleorman, participă, în perioada 1-5 octombrie, alături de alți voluntari din țară la evenimentul „BIG BUILDING 2018: acțiune de construire accelerată și voluntariat – 8 case în 5 zile”, acțiune de ridicare de locuințe pentru familiile lovite de inundații din localitatea Cumpăna, județul Constanța.

Șantierul Habitat for Humanity din Cumpăna a adunat aproape 250 de voluntari veniți din toate colțurile țării și ale lumii, respectiv SUA, Germania și Olanda. Locuințele vor fi construite în sistem duplex și vor avea sufragerie, două dormitoare, baie, bucătărie și spațiu exterior.

“Mii de familii au fost lovite de inundațiile din iulie 2018, iar apa le-a luat agoniseala de-o viață și le-a năruit orice speranță. Habitat for Humanity România își dorește să îi ajute să-și recapete încrederea și să se întoarcă acasă! Le mulțumim celor trei voluntari teleormăneni, Prună Florian, Casapu Alina și Veneticu Adriana Mădălina, pentru modul în care au ales să se implice în rezolvarea problemelor celor aflați în dificultate, pentru spiritul lor civic altruismul și responsabilitatea dață de semeni!”, informează ISU Teleorman.

Orice persoană cu vârsta peste 16 ani poate deveni salvator din pasiune, în acest sens înscrierile putând fi făcute la sediul ISU Teleorman din Str. Carpaţi  nr. 7, din Alexandria. Odată formată o grupă, încep cursurile cuprinse în programul derulat de instituţie.

Leave a Comment

*

code