Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lapte şi corn pentru unităţile şcolare de pe zona Alexandria începând de luni, 9 octombrie

Pentru lotul 1, zona Alexandria procedura de achiziţie a produselor lactate şi a celor de panificaţie s-a finalizat, iar preşcolarii şi şcolarii care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ, 8.904 la număr, vor primi laptele şi cornul începând de luni, 9 octombrie, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dănuţ Crsitescu. De asemenea, pentru zonele Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Zimnicea şi Videle achiziţia de produse lactate şi panificaţie este în procedură de evaluare, urmând ca în cel mult două săptămâni să fie distribuite la nivelul întregului judeţ atât laptele, cât şi cornul, a mai precizat şeful CJT Teleorman.

“Licitaţia este finalizată pentru zona Alexandria şi începând de luni ( n.r. 9 octombrie) se vor distribui atât laptele, cât şi produsele de panificaţie. Pentru celelalte zone suntem în procedură de evaluare şi, spun eu, în cel mult două săptămâni vom începe să distribuim laptele şi produsele de panificaţie şi pe celelalte zone, astfel încât să fie acoperit tot judeţul”, a declarat Dănuţ Cristescu referitor la subiect.

În ceea ce priveşte procedura de achiziţie a fructelor proaspete, potrivit sursei citate, în prezent sunt evaluate ofertele depuse urmând ca, în cel mult două săptămâni să fie finalizată licitaţia, iar merele să ajungă pe băncile preşcolarilor şi elevilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ din judeţ.

Anul acesta, procedura de achiziţie a produselor de panificaţie şi lactate, precum şi a fructelor proaspete, a fost demarată de autorităţile de la nivel de judeţ încă din luna mai, însă prima zi de şcoală a început pentru preşcolarii şi elevii care frecventează cursurile instituţiilor de învăţământ din Teleorman, fără lapte şi corn, dar şi fără mere proaspete.

Valoarea estimată a contractelor de achiziţie a produselor lactate şi de panificaţie, dar şi de fructe proaspete (mere) se ridică la 7.042.325 lei, fără TVA, din care 5.344.176 lei sunt pentru pachetul lapte-corn, limita valorii zilnice pentru un elevi/zi fiind de 0,34 lei, în cazul merelor şi de 1,07 lei pentru lapte şi corn. De program vor beneficia 30.576 de copii, preşcolari şi elevi din clasele I-VIII. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code