Politic

Lăcaşele de cult, în atenţia Consiliului local al municipiului Alexandria

În şedinţa Consiliului Local al Municipiului Alexandria de luni, 30 martie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind alocarea de la bugetul local al Municipiul Alexandria a unor fonduri pentru unităţi de cult religios din Municipiul Alexandria.

Potrivit actului normativ, având în vedere faptul că unităţile de cult nu dispun de fonduri suficiente, se aprobă alocarea de la bugetul local al Municipiului Alexandria a unor fonduri pentru unităţi de cult religios din Municipiul Alexandria, în suma de 80.000 mii lei, pentru Parohia „Sfântul Ierarh Grigore Teologul”, în vederea acoperirii unei părţi din valoarea cheltuielilor efectuate cu finalizarea lucrarilor de construire a lăcaşului de cult.

Totodată, în expunerea pe motive se precizează că de la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. sper ca e o stire de ..1 aprilie ! domnule primar si domnilor consilieri , chiar nu aveti ce face cu banii nostrii ? sa le plateasca preafericitu’ca doar conduce una din cele mai profitabile afaceri din tara ,respectiv ,biserica !sa-si vanda masinile superluxoase in care isi plimba fundurile …sfinte , si atunci sa vedeti cate biserici pot intretine numai cu banii de pe rotile uneia. ca sa nu mai zic de atatea altele ! patrafire si costume preotesti de zeci de mii de euro ,la gat cruci de li se indoaie cervicala , pret pe masura ,ca sunt si prosti si se lauda , ca asa scrie la invataturile lui Hristos ,sa fim „modesti”…! si cate altele,dar la „cersit”din banii publici n-au nici o rusine sa o faca . … adica chiar nu au bun simt ?… insa pana la urma , e o vorba „nu-i prost ala care cere , e ala care da”… si daca ei o stiu ,si incearca, de sa nu o faca?rusine …tuturor !

  2. De ce nu platesc popii acesti bani ca doar nu platesc taxe si impozite la stat.Tot noi comunitatea?? Acesti bani nu se pot folosi si in alte scopuri??????????SCUZE DACA PLATESC POPII NU SE MAI PLIMBA IN MASINI SCUMPE .DOAMNE IARTAI PE SARACII
    POPII

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.