La Zimnicea, au fost aprobate stimulentele financiare acordate elevilor care au obţinut distincţii la etapele judeţeană şi interjudeţană/regională ale competiţiilor şcolare

Întruniţi în şedinţă ordinară miercuri, 24 mai, cei 15 consilieri locali prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei Zimnicea au adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind aprobarea stimulentelor financiare acordate elevilor care au obţinut distincţii la etapele judeţeană şi interjudeţană/regională ale competiţiilor şcolare, în anul şcolar 2016-2017, care se finanţează de către Primăria oraşului Zimnicea.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, vor fi premiaţi elevii din unităţile de învăţământ din oraşul Zimnicea, care au obţinut rezultate meritorii la olimpiadele/concursurile şcolare, la etapele judeţeană şi interjudeţeană/regională. În ceea ce-i priveşte pe elevii care au obţinut rezultate deosebite la mai multe olimpiade şcolare şi concursuri, aceştia vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă.

Cuantumurile stimulentelor finaciare acordate individual elevilor care au obţinut rezulatate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare, pentru rezultate obţinute la olimpiadele judeţene, sunt de 60 de lei pentru premiul I, 50 de lei pentru premiul II, 40 de lei pentru Premiul III şi 30 de lei pentru Menţiune, în timp ce, pentru rezultate obţinute la concursurile judeţene, vor fi acordate sumele de 43 de lei pentru Premiul I, 30 de lei pentru Premiul II, 20 de lei pentru Premiul III, 10 lei pentru Menţiune. Totodată, pentru rezultate obţinute la olimpiadele interjudeţene/regionale, vor fi acordate sumele de 70 de lei pentru Premiul I, 60 de lei pentru Premiul II, 50 de lei pentru Premiul III şi 40 de lei pentru Menţiune, iar pentru rezultate obţinute la concursurile interjudeţene/regionale, Premiul I va fi de 50 lei, Premiul II de 40 lei, Premiul III de 30 lei, iar pentru Menţiune va fi acordată suma de 20 de lei.

În ceea ce priveşte cuantumurile stimulentelor financiare acordate individual/echipelor/formaţiilor care au obţinut rezultate deosebite la competiţiile şcolare(teatru, sport, dans, etc), potrivit actului normativ, la aceste categorii vor fi acordate individual membrilor echipelor/formaţiilor de teatru, sport, dans, etc. şi sunt următoarele: pentru rezultate obţinute la olimpiadele judeţene Premiul I – 50 lei, Premiul II – 40 lei, Premiul III – 30 lei, Menţiune – 20 lei.

Pe de altă parte, pentru rezultate obţinute la concursurile judeţene au fost stabilite sumele de 40 de lei pentru Premiul I, 30 de lei pentru Premiul II, 20 de lei pentru Premiul III şi 10 lei pentru Menţiune, în timp ce pentru rezultate obţinute la olimpiadele interjudeţene/regionale Premiul I va fi premiat cu 60 lei, Premiul II cu 50 lei, Premiul III cu 40 lei, iar Menţiunea va fi premiată cu 30 lei.

Pentru rezultate obţinute la concursurile interjudeţene/regionale au fost stabilite următoarele sume: Premiul I – 50 lei, Premiul II – 40 lei, Premiul III – 30 lei, Menţiune – 20 lei.

Şi elevii claselor 0-IV vor fi premiaţi de Consiliul Local Zimnicea, astfel că, potrivit proiectului de hotărâre, se acordă, în funcţie de rezultatele obţinute, stimulente financiare pentru aceştia. În acest sens, elevii care au obţinut rezultate deosebite la mai multe olimpiade şi concursuri şcolare vor fi premiaţi o singură dată, pentru cea mai înaltă performanţă obţinută.

În ceea ce priveşte cuantumurile stimulentelor financiare acordate individual elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare, pentru Premiul I suma a fost stabilită la 25 de lei, pentru Premiul II – 20 de lei, Premiul III – 15 lei, iar Menţiune – 10 lei.

Situaţia elevilor care urmează a fi premiaţi se întocmeşte în baza datelor furnizate de către unităţile de învăţământ în care învaţă elevii. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code