La nivelul judeţului Teleorman au fost înregistrate şapte accidente de muncă în prima jumătate a anului

Joi, 27 iulie 2017, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, a avut loc şedinţa ordinară a Colegiului Prefectural organizat la nivelul Judeţului Teleorman, pe ordinea de zi fiind trecut şi raportul privind activitatea desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă pe semestrul I 2017.

În acest sens, potrvivit informaţiilor furnizate, la nivelul judeţului Teleorman, în primele şase luni ale anului 2017 au fost înregistrate cinci accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă şi două accidente de muncă mortale ( un alpinist utilitar căzut de la înălţime şi un fochist de la o centrală termică găsit decedat).

În ceea ce priveşte sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate accidentele de muncă cu incapacitate temporară şi accidentele de muncă mortale, potrivit raportului ITM Teleorman, acestea sunt prelucarea lemnului (un accidentat), alte activitati de curatenie (un accidentat mortal), construcţii (un accidentat), fabricarea altor articole din metal (un accidentat), fabricarea articolelor de imbrăcăminte (un accidentat), fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (un accidentat), alte lucrări speciale de construcţii (un accidentat mortal).

Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 ani deţin ponderea cea mai mare, de 57% din numărul total al accidentaţilor, se mai arată în raportul ITM Teleorman.

De asemenea, potrivit informaţiilor furnizate, lucrătorii cu o vechime în ocupaţie de până la 5 ani sunt cei mai expuşi riscului de accidentare, reprezentând 57% din totalul accidentaţilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code