La nivelul judeţului, 56 de unităţi şcolare nu au autorizaţie de securitate la incendiu

56 de unităţi de învăţământ, care cuprind un număr de 87 de clădiri, funcţionează fără deţinerea autorizaţie de securitate la incendiu, iar alte 71 de unităţi de învăţământ teleormănene care cuprind un număr de 334 de clădiri nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu, se arată în analiza activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta la nivelul unitatilor de invatamant din judet, prezentată de conducerea ISU A.D.Ghica, în cadrul ultimului Colegiu Prefectural.

“Pentru actualizarea bazei de date cu numărul de unităţi de învăţământ preuniversitar pentru care este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi nu o deţin, în perioada 28.08-10.09.2017 s-au desfăşurat activităţi de evaluare a acestor clădiri. (…) în ultima perioadă a fost constatată o creştere semnificativă a numărului de avize de securitate la incendiu emise pentru clădiri cu destinaţia de învăţământ (33 de avize emise); au fost emise 38 de puncte de vedere ca urmare a solicitărilor de consultanţă primite; au fost emise 18 puncte de vedere ca urmare a solicitărilor de consultanţă primite pentru documentaţii întocmite la fazele de proiectare Studiu de Fezabilitate şi Documentaţii de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie”, se arată în analiza ISU A.D.Ghica.

De asemenea, potrivit sursei citate, în luna octombrie, reprezentanţii ISU au desfasurat o activitate de informare împreună cu autorităţile publice locale în care au fost prezentate prevederile  alin. (2) din  Legea Nr. 146 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Potrivit actului normativ, „beneficiarii nu pot fi sancţionaţi pentru funcţionarea obiectivelor fără autorizaţie de securitate la incendiu dacă: a fost depusă documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu până la data de 30.09.2017; este prezentată orice dovadă de finanţare a investiţiilor în ceea ce priveşte cerinţa de securitate la incendiu”.

În cadrul activităţii au fost prelucrate şi prevederile legale referitoare la responsabilităţile deţinătorilor de construcţii care nu au obţinut autorizaţie de securitate la incendiu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code