Eveniment

La mijlocul lunii mai începe o nouă ediţie a “Primăverii teleormănene”

Carmen Dumitrescu
Festivalul de Muzică Uşoară “Primăvara teleormăneană”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale aduce, aproape în fiecare an, în faţa publicului amator de evenimente culturale, tineri interpreţi de valoare. De aceea, organizarea şi în acest an a festivalului constituie un motiv de bucurie pentru mulţi şi mai ales pentru tinerii talentaţi care îşi doresc o şansă pentru a fi remarcaţi şi chiar recompensaţi de un juriu exigent. Evenimentul a intrat în sfera tradiţiilor locale, având în spate peste patru decenii de experienţă iar trofeul “Ghiocelul de aur” a plecat, în fiecare an, către interpreţi valoroşi, care au devenit cunoscuţi la nivel naţional.
Potrivit reprezentanţilor Centrului Cultural, cei care sunt şi responsabili de buna organizare şi desfăşurare a concursului, preselecţia va avea loc pe data de 14 mai şi va aduce în Teleorman tineri interesaţi de cântec şi dornici să-şi facă talentul cunoscut unui public însetat de cultura, dar şi unui juriu exigent, care a reuşit, an de an, să remarce valoarea acolo unde ea era prezentă.
Potrivit regulamentului de desfăşurare a festivalului, concursul este dedicat tinerilor interpreţi cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, mai puţin câştigătorilor ediţiilor precedente, pentru a li se oferi şansa afirmării şi altor voci de valoare. Juriul va fi format, aşa cum se întâmplă în fiecare an, din muzicieni, reprezentanţi ai mass-mediei naţionale, personalităţi din domeniul culturii, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Premii vor fi substanţiale, pentru ca participanţii să fie realmente motivaţi în a câştiga această competiţie: Trofeul ,,Ghiocelul de aur’’-2.000 lei, Premiul I-1.500 lei, Premiul II-1.200 lei, Premiul III-1.000 lei, Premiul de popularitate-600 lei, Premiul “Şerban Georgescu”-600 lei şi Premiul Radio România Actualităţi.
Concursul, unul dintre cele mai longevive din istoria culturală a judeţului, urmăreşte să pună în valoare şi în acest an pe tinerii talentaţi şi să-I determine pe teleormăneni să fie părtaşi la un eveniment cultural, în contextul în care astfel de prilejuri sunt destul de rare la nivelul judeţului nostru.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.