Sport

La jumătatea anului, FCM Alexandria a epuizat bugetul alocat de municipalitate!

La final de sezon fotbalistic judeţean, se poate spune că se fac şi bilanţurile, fiecare în funcţie de obiectivele propuse şi de aşteptările pe care le-a avut în cursul unui sezon. În campionatul recent încheiat, FCM Alexandria şi-a propus, iniţial, să obţină primul loc, implicit să participe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, dar şi să câştige trofeul Cupei României, faza judeţeană. După ce, diferenţa faţă de primul loc a crescut destul de mult în iarnă, iar titlul a fost tot mai departe, alexăndrenii sperau măcar la câştigarea Cupei României, pe care au ratat-o însă în finala disputată sâmbătă.
Amărăciun ea produsă de ratarea obiectivelor respective a fost exprimată, într-un interviu, de preşedintele  clubului FCM Alexandria, Bogdan Ciobanu: “Este de înţeles să fim supăraţi după acest ultim eşec, pentru că a fost un joc pe care l-am controlat, am avut ocazii, am avut un gol anulat, dar consider că nu meritam să pierdem. Asta a fost, însă în opinia mea, acest retur de campionat a fost unul bun pentru noi, în care am promovat mulţi jucători tineri, cu care am reuşit să câştigăm aproape toate jocurile, cu o singură excepţie, meciul de la Turnu Măgurele. Dar dacă privim echipa folosită în retur, aceasta a reuşit mai multe puncte şi un joc mai bun decât cea care a fost în toamnă, deşi atunci aveam în lot jucători experimentaţi, cu mulţi ani de prezenţă în primele trei ligi naţionale”.
Pe lângă amărăciunea pe care a provocat-o ratarea trofeelor propuse, FCM Alexandria s-a “evidenţiat” în acest sezon şi prin suma cheltuită în primele şase luni ale anului, respectiv cei 400.000 lei primiţi de la Consiliul local! “Noi am avut într-adevăr un buget de 400 mii lei, de patru miliarde lei vechi, care s-au cheltuit în aproape şapte luni de zile, incluzând aici şi luna decembrie!”, a spus preşedintele clubului FCM, Bogdan Ciobanu. Acesta a explicat, într-o oarecare măsură, pe ce s-au dus atâţia bani într-o perioadă atât de scurtă, la nivel judeţean: “În acest sezon au fost peste 28 de jucători, o parte evoluând pentru echipa a doua, au fost cheltuielile cu stafful tehnic, au fost cheltuieli cu cazarea, cu masa, deplasările, toate acestea înseamnă bani, să mai punctez şi faptul că la veniturile jucătorilor trebuie plătite impozitele”, a spus preşedintele clubului FCM Alexandria.
Un singur lucru n-a vrut să precizeze în interviul respectiv preşedintele clubului FCM Alexandria, anume banii pe care îi primeşte antrenorul principal al echipei, Romulus Ciobanu, deşi multă lume s-a arătat surprinsă de faptul că zvonurile spun că Romică Ciobanu primeşte peste 4000 lei pe lună, iar cheltuielile cu stafful echipei – compus din un antrenor principal, trei antrenori secunzi, director sportiv – ar depăşi suma de 15.000 lei lunar.
Iar toate acestea sunt sume care sunt la nivelul Ligii a 4-a, unde deplasările sunt destul de mici, iar baremurile de arbitraj sunt de vreo patru ori mai mici decât la liga a 3-a.
B. Pană

2 Comments

  1. E grav.Cineva va trebui sa plateasca. Domnul Ciobanu de la gunoi isi cam bate joc de noi. Cand vezi ca nu esti in stare de ceva este bine sa te dai la o parte. Mai grav este ca desi anomaliile si faptul ca lucrurile nu merg sunt vazute si de nevazatori, anumite personaje sus pus, urmarind interese personale insista sa intretina atmosfera, iar noi alexandreni vom vedea fotbal la pastele cailor. Atunci vor veni si voturie.

  2. Cu ce sa se mai duca la baraj,voi nu ati vazut ca au cheltuit bugetul in doar 7 luni !
    Asa a spus Ciobanu.
    Halal staf tehnic cand ei nu stiu sa gestioneze bugetul clubului pe un an de zile.
    Rusine,rusine,rusine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.