Sport

La final de sezon – Cine va promova în ligile fotbalistice judeţene?

Campionatul fotbalistic judeţean se apropie de final, iar din ediţia 2014-2015 a ligilor 4 şi 5 mai sunt de disputat doar două etape. În condiţiile în care se ştie situaţia în liga a 4-a – campioana judeţeană va participa la barajul pentru promovare, în timp ce la retrogradare locurile sunt deja ocupate, prin retragerea celor patru echipe (Inter Gălăteni, Udinese Uda Clocociov, CS Vârtoape, Ajax Botoroaga) – rămâne de văzut cum vor sta lucrurile în eşloanele inferioare; pentru că, ligile 5 şi 6 depind foarte mult de situaţia din Liga a 4-a, implicit de deznodământul barajului pentru promovare în Liga a 3-a, pe care îl va susţine Sporting Turnu Măgurele, pe 20 şi 27 iunie a.c.

În ce priveşte Liga a 5-a, în acest moment se ştie faptul că trebuie completate patru locuri în Liga a 4-a, astfel că promovează primele două clasate din fiecare serie; excepţie face seria a II-a, în care, este posibil ca FCM 2 Alexandria să fie în primele două locuri, astfel că o substituie următoarea clasată. În cazul în care turnenii de la Sporting or promova, urmează să primească drept de promovare şi o echipă de pe locul 3 în Liga a 5-a (respectiv locul 4, dacă FCM 2 Alexandria se regăseşte în primele trei locuri), cel mai bine clasată într-un clasament speciale cu locurile 1-6. În privinţa retrogradării din Liga a 5-a, lucrurile sunt clare, atâta vreme cât la începutul sezonului au fost 26 de echipe – două locuri erau deja vacante, iar între timp s-au retras alte două echipe (Voinţa Răsmireşti şi CS Măldăieni).

Referindu-ne la Liga a 6-a, promovarea este cât se poate de interesantă de la acest eşalon. De drept, conform celor stabilite iniţial, ar fi avut drept de promovare prima clasată în fiecare din cele trei serii; numai că, este posuibil să se ajungă până la opt echipe cu drept de promovare în Liga a 5-a, în condiţiile în care acestea vor să joace la eşalon superior. Astfel, cele patru retrase din campionatul Ligii a 4-a, conform regulamentului, sunt obligate să coboare în Liga a 6-a; de asemenea, cele două locuri neocupate, plus cele două retrase din eşalonul secund, duc la opt locuri vacante pentru vara care urmează. Să mai punctăm un aspect, important pentru echipele care vor să joace la eşaloanul trei, obligativitatea ca toate terenurile să fie împrejmuite şi să aibă vestiare, plus celelalte utilităţi necesare. Să mai amintim un singur lucru, faptul că echipele care vor să preia eventual locuri în Liga a 5-a, o pot face doar dacă găsesc echipe disponibile să le cedeze locul loc (cesiunea este permisă în fotbalul judeţean).

În ce priveşte actuala situaţie, AJF Teleorman ia în calcul o eventuală reducere a numărului de echipe în Liga a 5-a, de la 28 la 24, lucru confirmat de preşedintele Stan Prodan pentru sezonul următor: “Vom vedea ce se va întâmpla, cert este că probabil nici de această dată nu va fi acoperit numărul de echipe în Liga a 5-a, de aceea este posibil să reducem numărul de echipe. Oricum, din toamnă sistemul competiţional va fi stabilit de către Comitetul Executiv”.

B. Pană

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.