Economie

La achiziţionarea de animale de rasă, fermierii pot primi sprijin de până la 2.500 lei/cap berbec şi 5.000 lei/cap junincă

berbecutiÎn Monitorul Oficial nr. 755 din 16 octombrie 2014, a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 873/2014, privind aprobarea schemei de minimis “Achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci de reproducţie din rase specializate şi de juninci din rase specializate”.
Autoritatea competentă la nivel judeţean responsabilă cu administrarea schemei de ajutor de minimis este direcţia pentru agricultură judeţeană.
Potrivit DADR Teleorman, prevederile acestei scheme se aplică celor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul producţiei primare din domeniul zootehnic vizând ameliorarea valorii genetice a şeptelului de animale.
Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de criterii de eligibilitate, precizează DADR Teleorman, prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, pentru a beneficia de acordarea acestei forme de sprijin, zootehniştii trebuie să deţină minim 150 capete şi maxim 1.000 capete femele ovine, în vederea achiziţionării de berbeci de reproducţie din rase specializate şi să deţină minim 3 capete şi maxim 10 capete vaci, în vederea achiziţionării de juninci din rase specializate.
Cuantumul sprijinului financiar ce se acordă beneficiarilor este de maxim 2.500 lei/cap berbec de rasa specializată şi maxim 5.000 lei/cap junincă din rasa specializată.
Pentru obţinerea ajutorului de minimis, beneficiarii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate întocmesc cereri şi le depun la direcţia pentru agricultură Teleorman, de unde vor afla şi care sunt documentele necesare care trebuie să însoţească cererea prin care solicită acordarea sprijinului. Documentele sunt prezentate în original şi copie, în vederea certificării de reprezentantul direcţiei pentru agricultură judeţene prin înscrierea pe copie a sintagmei “conform cu originalul”. Termenul final de depunere a cererilor şi documentelor însoţitoare este 10.11.2014. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.