Politic

Klaus Iohannis, în campanie electorală la Alexandria – „Suntem aleşi bine mersi!”

3Ioan DUMITRESCU

Aflat în campanie electorală în perioadă de precampanie, înainte cu o lună de perioada legală de campanie electorală, Klaus Iohannis, cel care doreşte să ajungă preşedintele României pentru a veghea la legalitatea deciziilor Legislativului şi Guvernului, a sosit marţi, 16 septembrie 2014, la Alexandria, însoţit de o parte din liderii naţionali ai Partidului Naţional Liberal, printre care şi Andreea Paul, Ludovic Orban, dar şi Mihai Răzvan Ungureanu. Prezidenţiabilul liberal a fost întâmpinat de cei doi copreşedinţi ai Alianţei Creştin Liberale Teleorman, deputatul Marin Almăjanu, preşedintele filialei PNL Teleorman, şi Teodor Niţulescu, preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL, şi a participat la un miting electoral în curtea unei societăţi comerciale alexăndrene aparţinând unui liberal de marcă, un fel de eminenţă cenuşie a liberalilor teleormăneni.

La mitingul electoral, la care au participat majoritatea liderilor, dar şi simplii membri ai organizaţiei PNL Alexandria, au luat cuvântul toţi cei care l-au însoţit pe Iohannis în peripluul său electoral, cu toţii întrecându-se unul pe altul în a aduce critici actualei guvernări şi mai ales social-democratului Victor Ponta.

În cuvântarea sa, Klaus Iohannis, după ce auditoriul a scandat „Iohannis Preşedinte!”, prezidenţiabilul a mulţumit pentru primire, declarând „Bine v-am găsit aici în Alexandria! Bine v-am găsit pe toţi cei care aţi venit din judeţul Teleorman, un judeţ cu oameni frumoşi, cu oameni care vor să muncească, un judeţ care a fost binecuvântat, dar care până acum a avut un pic de ghinion. Noi vrem să schimbăm acest lucru, vrem să aveţi ce vi se cuvine!”. Iohannis a mai spus că este primarul municipiului Sibiu, „din anul 2000 am onoarea, şi recunosc, plăcerea să fiu primarul Sibiului”, după care a spus că în anul în care a ajuns primar, Sibiul ajunsese un fel de sat prăfuit, cu un şomaj de peste 12%, toate fabricile mari se închiseseră, dar prin strădania sa, după întâlniri cu oameni de afaceri din Europa şi mai ales din Germania, a reuşit să facă din Sibiu un oraş prosper.

În alocuţiunile lor, susţinătorii prezidenţiabilului Klaus Iohannis au menţionat că dacă primarul Sibiului a reuşit să facă din municipiu un oraş prosper, va reuşi să facă şi din România, ca preşedinte, o ţară prosperă.

După mitingul electoral a urmat şi o conferinţă de presă, în care Iohannis a menţionat că OUG 45 nu este necesară, drept pentru care personal a contestat-o. Curtea Constituţionalăa României a constatat însă tot marţi, când Iohannis era în campanie la Alexandria, că OUG respectivă este constituţională, acum singurul care o mai poate contesta fiind Avocatul Poporului Victor Ciorbea.

Preşedintele PNL Teleorman, deputatul Marin Almăjanu a menţionat faptul că nici un primar liberal nu a plecat din partid, dar că se fac presiuni asupra lor din partea actualei puteri PSD. La rândul său, preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu, copreşedinte al ACL, a precizat că există tentative de racolare cu forţa, inclusiv cu ameninţări de ordin penal, dând exemplu din comuna Poieni.

Întrebat de ce nu este însoţit şi de senatorul de Teleorman Crin Antonescu, preşedintele PNL Klaus Iohannis a menţionat că cei care îl însoţesc în această campanie au venit de bună voie, drept pentru care… În ceea ce priveşte suspiciunea că dânsul a devenit preşedintele PNL la ultimul congres al partidului, încălcându-se statutul partidului, fără să aibă vechimea necesară în partid, Klaus Iohannis a răspuns sarcastic: „Suntem aleşi bine mersi!”, referindu-se atât la sine, cât şi la al cincilea vicepreşedinte la nivel naţional, deputatul Marin Almăjanu.

12

2 Comments

  1. ,,,,,raspuns!,,,,,,pentruca Teleormanul este de stanga,iar dreapta nu va castiga niciodata,gena ei fiind prin alte zone,eventual Sibiu,zona centrala a tarii sau acolo unde nu prea se mananca mamaliga!Incearca el Nitulescu sa fie de dreapta,dar teleormanenii nu sunt obisnuiti cu politica de dreapta pe care o foloseste in firmele sale mai ales ca si el a mancat destula mamaliga,la mamica lui!

  2. Alexandru Trifan

    ,,,,,intrebare ?,,,,de ce nu s-a tinut mtingul „”DREPTEI”” in locul noramal,adica in fata CASI DE CULTURA din Alexandria ,,,,unde se v-a tine cel al PSD-ului ,ce sunt de „”STINGA”” ?,,,,,asta sa tineti minte Teeleormaneni, ca afirmatia ,,,,, „”TLEORMANUL ROSU””,,,,
    se confirma,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.