Eveniment

Județul Teleorman sub Cod galben de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru București și alte 14 județe, între care și Teleorman, valabilă începând de joi, de la ora 21:00, până vineri, la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 3 septembrie, ora 21:00 – 4 septembrie, ora 23:00, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 – 35 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Codul galben ce va intra în vigoare joi seară vizează în Capitală şi  judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman.

Pe de altă parte, începând din noaptea de joi spre vineri, ora 2:00, până vineri la ora 23:00, va fi valabil un Cod portocaliu de averse în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, precum şi în zona de munte a judeţelor Vrancea, Prahova, Braşov, Covasna şi Dâmboviţa, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 50 – 70 l/mp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.