Eveniment

Judeţul Teleorman, gazdă a lucrărilor Consiliului Naţional al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România

Sâmbătă, 23 mai, judeţul Teleorman a găzduit, pentru prima dată, lucrările Consiliului Naţional al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România. În cadrul evenimentului care a avut loc în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, s-au pus bazele înfiinţării unui club de istorie care să desfăşoare acţiuni ce au ca scop menţinerea şi dezvoltarea ştiinţei care studiează trecutul societăţii. Printre acţiunile clubului se numără organizarea anuală a unui seminar pe linii istorice, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, în colaborare cu profesorii şi elevii acestui judeţ, cu Societatea de Ştiinţe Istorice Filiala Teleorman, Consiliul Judeţean Teleorman, Muzeul judeţean şi Biblioteca judeţeană, realizarea unui concurs inter-şcolar pe teme istorice pentru liceenii acestui judeţ, precum şi editarea unei reviste lunare care să fie realizată de membrii clubului de istorie.

„Am fost onorată să particip astăzi la deschiderea lucrărilor Consiliului Naţional al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, eveniment organizat pentru prima dată în judeţul Teleorman.

Vasta activitate a membrilor acestei asociaţii şi implicarea în cercetarea ştiinţifică şi didactică, în cercetarea istoriei locale, naţionale şi universale, mi-au oferit prilejul de a-mi exprima recunoştinţa şi respectul pentru contribuţia pe care istoricii o aduc la dezvoltarea zonei noastre din punct de vedere ştiinţific.

Toţi avem nevoie de istorie pentru că istoria este cea care ne oferă informaţii despre trecut, dar ne fereşte şi de greşeli ale viitorului.

Bunicii noştri, părinţii noştri şi probabil o parte dintre noi am străbătut două evenimente dureroase ale istoriei: nazismul şi comunismul.

Pentru ca asemenea orori să nu mai aibă loc, consider că este important ca istoria să fie cunoscută cât mai mult, de la tineri la adulţi, de la profesori la elevi, de la oameni simpli la pasionaţi de istorie. De aceea am propus ca împreună să avem un proiect comun”, a menţionat Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.