Jandarmii teleormăneni, la ora bilanţului

Şedinţa de evaluare a activităţilor desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman în anul 2017 a avut loc joi, 18 ianuarie, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, iar la întâlnire au luat parte col. Ionuț-Cătălin Sindilie, prim-adjunct al inspectorului General al Jandarmeriei Române, prefectul judeţului Florinel Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dănuţ Cristescu, viceprimarul municipiului Alexandria Gică Anghel, precum şi şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai altor instituţii cu care jandarmii teleormăneni colaborează.

“Într-o lume globală complexă, dinamică şi conflictuală, puternic afectată de criza economică şi financiară, siguranţa cetăţenilor şi ordinea publică reprezintă obiective fundamentale ale instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Ele au ca domeniu de referinţă drepturile fundamentale ale omului, ordinea constituţională şi se înfăptuiesc în contextul participării active la construcţia europeană, cooperării  euroatlantice şi evoluţiilor globale. Prin acţiunile întreprinse,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman şi-a orientat proactiv acţiunile şi misiunile din sfera de competenţă, către consolidarea conceptului de siguranţă publică, încercând să ofere de fiecare dată un răspuns adaptat şi eficace la provocările din domeniul ordinii publice, antiterorism sau pază şi protecţie instituţională.  Activităţile desfăşurate în cursul anului 2017, în domeniul ordinii şi siguranţei publice au avut drept scop eficientizarea misiunilor specifice executate în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului urmărindu-se cu precădere executarea unor acţiuni pentru prevenirea sau combaterea faptelor antisociale, independent sau în comun cu alte instituţii sau structuri, dezvoltarea  parteneriatului interinstituţional şi cu societatea civilă, intensificarea activităţilor circumscrise prevenirii şi combaterii  infracţiunilor stradale, a faptelor antisociale, în locurile publice şi în zonele instituţiilor de învăţământ date în responsabilitate”, a precizat col. Radian Laurenţiu Tîrlie, inspectorul şef al IJJ Teleorman.

Potrivit acestuia, pe parcurusul anului 2017, pentru menţinerea unui climat de normalitate pe timpul executării misiunilor de asigurare a ordinii publice la adunările cu public numeros, 18 manifestări de protest, 69 manifestări cultural-artistice şi religioase, 70  de manifestări sportive, jandarmii teleormăneni  au executat  157 de misiuni, în cadrul cărora au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.400 de lei.

Totodată, în perioada menţionată, pe segmentul misiunilor de menţinere a ordinii publice, 4.087 de patrule de jandarmi şi 2.700 de patrule mixte poliţist-jandarm au executat au 3.562 de misiuni.

De asemenea, au fost executate, pe parcursul anului 2017, 563 de mandate de aducere emise de organele de urmărire penală sau instanţele de judecată.

Pe linia prevenirii faptelor antisociale, potrivit inspectorului-şef al IJJ Teleorman, au fost planificate şi desfăşurate 80 de activităţi cu caracter preventiv, dintre care 23 la  unităţi de învăţământ, 49 la arene sportive şi 8 la locul de desfăşurare a unor adunări publice. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. adevarul gol golut says:

    Ceea mai cinstită instituție din județ, la ei nu se fac angajări pe pile ,la ei niciodată nu a fost DNA-ul,sunt cei mai corecți când vine vorba de angajări, cel care veghează sa se desfășoare conform planului Gica Sex nu lasă pe nimeni sa încalce legea

Leave a Comment

*

code