Eveniment

ITM şi AJPIS, sub aceeaşi conducere. Cele două structuri se comasează

Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi desfiinţate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasarea celor două structuri, o configuraţie unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii, potrivit deciziei luate de Guvern. La nivelul judeţului Teleorman, vor dispărea, nu definitiv, ci ca structuri de sine stătătoare ITM şi AJPIS, cele două fiind comasate în Direcţia judeţeană de Muncă şi Securitate Socială.

Urmare a acestei decizii, în subordinea noii agenţii vor fi create, la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti, direcţii judeţene de muncă şi securitate socială, conform ordonanţei de urgenţă privind noua configuraţie a Guvernului, cele două structuri de acum păstrându-şi toate atribuţii, fără a se desfiinţa nimic. În cadrul conferinţei de presă de luni, 19 ianuarie 2015, de la sediul ITM, unde s-a prezentat bilanţul activităţii derulate de ITM Teleorman în 2014, s-a pus problema şi acestei comasării, respectiv ce se va întâmpla cu personalul angajat al ITM Teleorman şi cum va arăta organigrama noii structuri, adică cine va fi şef peste cele două instituţii ce se vor comasa. Deocamdată, spunea actualul şef al ITM Teleorman, Emil Ciobanu, nu s-a discutat şi nu se ştie nimic despre noua conducere a noii agenţii, dar, potrivit promisiunilor venite de la guvern, nu se vor face restructurări de personal la nici una dintre cele două structuri şi nici nu se vor reduce salariile, singura diferenţă fiind comasarea celor două sub o singură organizaţie care în loc de doi şefi, se pare, va fi condusă de un director general, care va avea doi adjuncţi, unul care va coordona activitatea direcţiei de muncă, adică pe linia actualului ITM şi un al doilea care o va conduce pe cea de securitate socială, adică va coordona activităţile derulate de actualul AJPIS. În privinţa celei mai mari funcţii din noua agenţie se pare că, Emil Ciobanu ar fi cel care o va conduce, dar este vorba doar de un zvon, actualul şef al ITM putând rămâne la fel de bine şi pe o poziţie de adjunct, respectiv director adjunct al direcţiei de muncă.

Deocamdată, cert este că cele două structuri vor fi comasate, procedura de reorganizare urmând a fi stabilită prin hotărâre de guvern. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.